Aşırı fırtına ve dev dalgalar sonucunda meydana gelen kıyı erozyonu Karasu İlçesi İhsaniye Mahallesi için büyük tehlike oluşturuyor. İhsaniye Mahallesi Muhtarı Ömer Tutkun, deniz sularının yaklaşık 150 metre sahile geldiğini belirterek, bu durumun büyük tehdit oluşturduğunu söyledi.

Muhtar Tutkun, “Deniz sahilin kumunu da içeriye doğru çekiyor. Eğer deniz bir yol bulursa Allah muhafaza mahallemiz sular altında kalabilir. Şu anda burada büyük bir risk var ve mahallemiz her an sular altında kalabilir. Yetkililerin bir an önce bölgeye dolgu yapmasını istiyoruz” dedi.

karasu_ihsaniye_mahallesi2.jpg

Köy sakinlerinden Yakup Kara da yıllardın İhsaniye Mahallesinde yaşadığını ve balıkçılık yaptığını söyleyerek, “Deniz haddinden fazla sahile geldi. Tahminime göre 150 metreden fazla sahile kadar girmiş bulunuyor. Yetkilileri burayı görmesi ve bir an önce önlem alması gerekiyor. Kurtuluş Savaşından kalma askeri mevziler bile şu an suların içinde kaldı” şeklinde konuştu.

Duruma tepki gösteren bir başkanı köy sakini Hami Bakkal ise 20 yıldır bölgede oturduğunu dile getirerek, böyle bir olayla daha önce hiç karşılaşmadığını söyledi. Bakkal, “Ben 20 yıldır İhsaniye köyündeyim. Burası en az yüz metre sahile kadar geldi. Eğer böyle giderse önümüzdeki günlerde İhsaniye Mahallesi ve Karasu sular altında kalabilir. Yetkililerin bir an evvel bu işe el atmaları gerekmektedir” dedi.

karasu_ihsaniye_mahallesi3.jpg

Karasu Başkanı Mehmet İspiroğlu da, erozyonun yaşandığı İhsaniye Mahallesi’ne giderek incelemelerde bulundu. İlçenin son günlerde çok fazla yağış aldığına dikkat çeken İspiroğlu, “Bazı bölgelerde sel felaketleri de var. İhsaniye Mahallesinde de deniz 150 metre civarında içeriye girmiş durumda. İkinci Dünya savaşında Rus çıkarmasına karşı yapılan tahkimatlar da su altında. DLH genel müdürlüğü ile istişare halindeyiz. Burası için bir proje hazırlanıyor. Ben de muhtar arkadaşımla birlikte kıyı hareketlerini her gün takip ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde burası için ve Sakarya nehri ağzı için çalışmalar başlayacak” dedi./ Mehmet KARAKAŞ

karasu_ihsaniye_mahallesi4.jpg