Sakarya İHH tarafından düzenlenen Ümmetin Yetimleri konulu konferans, İHH Genel Başkan Yardımcısı ve Yetim Birimi Sorumlusu Murat Yılmaz ve Abdülmetin Balkanlıoğlu hocaefendinin katılımı ile gerçekleşti.

Nijerli misafir öğrenci Muhtar Ebubekir’in Kur’an tilaveti ile başlayan konferansta açılış konuşmasını yapan Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, 1992 yılında Bosnalı yetimlere yardım amacıyla kurulmuş olan İHH’nın bir iyilik ve merhamet hareketi olduğundan bahsederek bugün İHH’nın 56 ülkede 70 binin üzerinde yetime her ay düzenli olarak destek olduğunu dile getirdi. Aydın, “135 ülkede ise 500 bin yetime dönemsel yardımda bulunuluyor. Bugün ilgilenmediğimiz her yetim; misyonerlerin, uyuşturucu mafyası, fuhuş mafyası, organ kaçakçıları, insan tacirlerinin eline geçiyor. Mesuliyetimiz çok büyük, çok çalışmamız ve yetimlere el uzatmamız gerek” dedi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı ve Yetim Birimi Sorumlusu Murat Yılmaz da konuşmasında; dünyada 400 milyon yetimin bulunduğunu belirterek, 200 milyon yetimin korunaksız olduğundan bahsetti. Yılmaz, “World Vision isimli misyoner kuruluş 4,5 milyon yetimle ilgileniyor. Kendisine bağlı 13 bin kilise ve 25 bin rahip ile rahibe var. Bu kuruluşlar özellikle Afrika’da hızlı bir Hristiyanlaştırma faaliyeti yürütmekteler. Bu ve benzeri birçok kuruluş Afrika toplam nüfusunun yüzde 55’inin, Kazakistan’da ise 18 yılda 500 bin kişinin Hristiyan olmasını sağladılar. Örnekleri çoğaltabiliriz. Artık Müslümanlar uyanmalı ve yetimlerine sahip çıkmalıdır. Her aile, her sınıf bir yetime sahip çıkmalıdır. Bugün İHH 11 ülkede 27 yetimhane, Suriye’de ise 15 yetimhane kurmuş, yetim çocuklara sahip çıkmıştır. Ancak bu sayılar kesinlikle yeterli değildir. Hedefimiz 1 milyon yetime kucak açmak, hamiliğini üstlenmektir” diye konuştu.

Abdülmetin BAlkanlıoğlu hoca efendi ise konuşmasında, duyduğu bu rakamlardan müteessir olduğunu ifade ederek, Müslümanların çok çalışması ve yetimlerine sahip çıkması gerektiğini söyledi. Balkanlıoğlu, “Konfora alışan Müslümanlar oturdukları yerden kurtuluşa ereceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Müslüman her daim tebliğ faaliyetinde bulunmalı. Bizler yetim peygamberin ümmetiyiz, Allah Resulü ölmeden önce yetimlere sahip çıkılmasını istemiştir. Bugün Müslümanlar ‘ümmetin yetimlerine’ sahip çıkmalıdır. Ben ve ailem birer yetime destek oluyoruz. Bugün bir karar verdim, bir yetime daha destek olacağım. Sizler de mutlaka bir yetime destek olmalısınız. Yetim olarak büyüdüm, yetimliğin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Yetim olmak kaderdir, ancak bizler yetimlere sahipsiz olmadıklarını göstermeli ve onlara kol kanat germeliyiz” dedi.