Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, başlattıkları yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu. Aydın, “Bir taraftan Zeytin Dalı Harekatı ile Suriye’yi özgürleştirmeye, sınır güvenliğimizi muhafaza etmeye çalışırken, diğer taraftan kadın, çocuk ve yaşlıların mağdur ve muhtaçların yardımına koşan bu büyük medeniyetin evlatları olarak ülke, millet, din, dil ayrımı yapmadan kış dolayısıyla zor durumda kalan insanların hayatlarını koruyabilmek için herkesi acil yardım kış kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. Yağmur ve çamurdan korunmaları için bot; üşümemeleri için battaniye, atkı, bere, eldiven, mont; bebeklerin aç kalmaması için mama ve bisküvi; yuvaları sıcak olsun diye yakacak yardımında bulunabilirsiniz” diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfının savaşın başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yaptığını ifade eden Aydın;  “Barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen yardımlar, koordinasyon merkezlerimiz aracılığıyla Suriye halkına ulaştırılıyor. Temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, okul, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Sadece Suriye’ye günlük 750 bin ekmek ulaştırıyoruz” dedi.

Aydın; Suriye çalışmalarımızı 200 bin metrekare açık alana, 95 bin metrekare kapalı alana sahip 9 ayrı merkez ve ofis aracılığıyla yürütüyoruz. Reyhanlı, Kilis, Şanlıurfa, Bab’ul-Hava, Bab’us-Selam’da bulunan koordine ve lojistik merkezleriyle Yayladağı, Karkamış, Türkmendağı ve Cerablus ofisleri bu merkezlerin koordinasyonunda hizmet veriyor. Bünyesinde fırın, aşevi, depo gibi yapıların da yer aldığı, insani yardımların koordine edildiği bu merkezler, diplomatik ve uluslararası toplantılara ev sahipliği yapma gibi görevler de üstleniyor diye konuştu.

Aydın, “Zeytin Dalı Harekatında şehit olan askerlerimize ve ÖSO mücahitlerine Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Tüm vatan evlatları olarak bizler de kahraman ordumuza dualarımızla destek olmaya devam edeceğiz” dedi.