Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın;  “Yalnızca 2016 yılında 15 milyon ihtiyaç sahibine ulaşan İHH, halkımız tarafından bağışlanan kurbanları 25 yıldır dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde yapılan çalışmalarda kurban kesimiyle yetinilmeyerek ihtiyaca göre cami, su kuyusu, eğitim merkezi ve yetimhane gibi kalıcı eserler de inşa ediliyor. İHH Genel Merkezimiz bugüne kadar 135 ülkede 6 bin 89 su kuyusu, 32 yetimhane; onlarca cami-mescit, sağlık ocağı-hastane, okul ve kültür merkezi inşa etti, bunların bir kısmını kurban bağışları sayesinde yapılan ziyaretlerde hizmete açtı. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda sizlerin desteğiyle 89 ülkedeki 1 milyon 726 bin 200 ihtiyaç sahibine 43 bin kurban hissesi ulaştırmıştı. Bu sene de dünyanın dört bir yanında 106 ülke ve bölgede milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için her yıl olduğu gibi bu Kurban da yola çıkıyoruz.  Sakarya İHH olarak Arakan ve Somali’de yapılacak Kurban organizasyonunu bizler koordine edeceğiz. Bir gönüllümüz de Irak’ta çalışmalara yerinde şahitlik edecek. Bu yıl kurban bedeli 620 TL olarak belirlendi. Kadirşinas Sakarya halkının kurban bağışlarına talibiz” şeklinde konuştu.

Sapanca Kaymakamı Ali Ada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek insani yardım çalışmaları için İHH’ya teşekkür etti. Her zaman destekleyeceklerini söyleyen Ada eğer talep gelirse farklı projelerde de birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer de İHH yönetimine teşekkür ederek her zaman birlikte hareket etmekten mutluluk duyduğunu söyledi. İHH’nın Suriye’de yaptığı insani yardım çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade eden Yılmazer Sapanca’da yapılacak çalışmalara her türlü desteği vereceklerini vurguladı.