İHH İnsani Yardım Vakfı, Halep’teki katliama dikkat çekmek amacıyla İstanbul’dan başlattığı konvoy Sakarya’ya ulaştı.
Serdivan Spor Salonu’nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Halep’e yol aç’ programında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Bir avuç da olabiliriz, bir dünya da olabiliriz. Bize o suyu içemeyin emrini veren rabbimize inanıyoruz. Ve o suyu da içmeyeceğiz, dünyanın pis suyunu içmeyeceğiz. Sadece tertemiz bir yolla, tertemiz bir niyetle o tertemiz akıtılan kanların yanına gideceğiz. O kanlardır bizi temizleyecek olan. Bu yola çıktığımızda bazıları dediler ki ne yapacaksınız? Biz seferden sorumluyuz, zaferi Allah verecek. Ama biz zafer için de çözüm üretiyoruz, Allah’ın hazinesi boldur. Sefere çıkmış olanlar Rabbimden şunu isteyin, ‘bu seferimi zaferle sonuçlandır’. İnşallah göreceksiniz hedefimiz, Halep’teki masum insanların çıkarılması, onlara kucak açmamız. İnşallah son 2 mahallede düşmeden dünya kamuoyunu harekete geçirerek, o mazlumların oradan çıkarılmasına bir nebze olsun katkıda bulunursak, bütün alemlerin kurtuluşunun sevabını alırız” dedi.


Konuşmasının sonunda Halep’te kesintiye uğrayan ateşken ile ilgili müjde veren Yıldırım, “Türkiye gece gündüz çalışıyor, diplomasi yapıyor, baskı kuruyor. Bazı ülkelerle bizzat bende görüşüyorum. Şuanda yeniden dün kesintiye uğrayan ateşkes görüşmesi yeniden canlandırıldı. Allah nasip ederse yarın müjdeli haberi verebiliriz” diye konuştu.

Geceyi Sakarya’da geçirecek olan vatandaşlar, sabah erken saatten itibaren Ankara’ya doğru hareket edecek. Konvoyun son durağı olan Cilvegözü sınır kapısında da bir basın açıklaması yapılacak. Açıklamada katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacak. / İHA