Bayırbucak Türkmenlerine yönelik Karasu İHH Temsilciliği tarafından, içinde gıda maddeleri, çocuk bezi, battaniye, giyim malzemeleri, sıvı yağ, un ve kömür bulunan 25 tonluk bir TIR dolusu malzeme Suriye’ye dualarla gönderildi.

Karasu İHH Temsilcisi Hasan Kar, dua öncesi Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlatılan saldırılara kayıtsız kalmayarak hızla bir kampanya başlattıklarını belirterek, “Bugüne kadar Karasu İHH tarafından mazlum coğrafyalara yönelik 7. TIR'ı yola çıkarmış olduk. Bizler hem ilçemize hem mazlum coğrafyalara yardımcı oluyoruz. Bu doğrultuda içinde bulunduğumuz yıl Karasu’da ihtiyaç sahiplerine yönelik yoğun bir ayni ve nakdi yardım çalışması yapıldı” dedi.

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın ise yaptığı konuşmada, “Bugün Suriye’ye yönelik olarak 91. Yardım TIR'ı hazırlanarak yola çıkardık. Bugüne kadar İHH tarafından 7 bin civarında yardım TIR'ı hazırlanarak Suriye de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmış, yaklaşık 950 milyon TL civarı harcama yapılmıştır. İdlib Babulhava tarafında kurulan 11 çadır kentte 10 bin 632 kişi yaşamaktadır ayrıca Kilis Babülselam bölgesinde 3 çadır kent ve 4 konteyner kent oluşturulmuş ve bu çadır kentlerde ise 27 bin kişi barındırılmaktadır. İHH buralarda yaşayan yaklaşık 38 bin kişinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yardım TIR'ı dualarla Suriye’ye gönderildi.