Sakarya İHH Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek Ramazan ayı insani yardım çalışmalarını anlatıyor.
Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın; “Ziyaretlerimizde Ramazan ayı çalışmalarımızdan bahsediyoruz. İnsani yardım çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuyoruz. Sakarya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile işbirliği ve dayanışma içerisinde koordineli olarak çalışmak istiyoruz” dedi.



İHH çalışmaları hakkında da bilgi veren Aydın; “İHH bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 5 kıtada 135 ülke ve bölgeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. Misyon olarak kendimize iyiliği her zaman her yerde yaşatmak olarak belirledik. Savaş ve doğal afetlerin sebep olduğu olumsuzlukları gidermek ancak sadece yardım etmek değil aynı zamanda bireylere ve toplumlara kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için destek olmak da en büyük sorumluluklarımızdandır” diye konuştu.



 Aydın, Somali çalışmalarına ve ziyaretlerine özel olarak değinerek bu Ramazan ayında 30 bin kişiye kumanya ulaştırmak olan hedeflerini şimdiden tamamladıklarını ve hedef büyüterek 50 bin Somalili ihtiyaç sahibine kumanya ulaştırmak istediklerini söyledi.
Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Gazanfer Üvez ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sakarya İHH’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini ve her türlü dayanışma ve işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.