25 yıldır olduğu gibi bu yıl yeniden yola çıktıklarını ve sloganlarının “25 Yıldır Ümmete Kurban” olduğunu söyleyen İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, öncelikle Arakan ve Somali olmak üzere bağışçıların kurbanlarını 106 ülke ve bölgede yaklaşık 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Aydın, “Sakarya İHH Ekipleri bu kurbanda Arakan ve Somali’deki kurban çalışmalarını bizzat yerinde takip edecek. İHH’nın 2017 yılı için belirlediği kurban bedeli 620 TL. Ayrıca bu bayram 23 bin 400 yetime bayramlık kıyafet hediye etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

İHH’nın 2016 yılı Kurban Bayramı yolculuğunda; 5 kıtada 471 bin km kat ederek 89 ülkede 324 şehre ulaştığını belirten Aydın, “Destek ve bağışlarla kesilen kurbanlar 43 bin 155 hisseye ve 345 bin 240 paya ayrıldı. Bu paylardan 1 milyon 726 bin 200 ihtiyaç sahibi faydalandı. Bayram ziyaretleri vesilesiyle 34 bin 719 yetim çocuğa bayramlık elbise hediye edildi. Filistin’de 1 cami ve Gine’de 1 Kur’an okulunun temeli atıldı; Burkina Faso’da 1 caminin açılışı yapıldı” dedi.

İHH kurban bölgelerini tespit ederken nelere dikkat ettiği hakkında da bilgiler veren Aydın, “Kurban bölgelerinin tespit edilmesinde bölgelerin mağduriyet dereceleri önem arz ediyor. Buna göre; savaş ve kriz bölgeleri, doğal afetlerin yaşandığı ülke ve bölgeler, açlık ve kuraklığın hüküm sürdüğü fakir ülke ve bölgeler, Müslümanların azınlık durumda bulundukları ülke ve bölgeler öncelikli olarak dikkate alınmaktadır” şeklinde konuştu.