Adapazarı Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında yapıldı.

13 maddenin görüşüldüğü mecliste gündem dışı konular da ele alındı. Mecliste gündem dışı söz alan MHP’li Meclis üyesi Ayhan Kayıkçı, ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşümde Sakarya’da nasıl bir çalışma yapıldığını sordu.

Kayıkçı’dan sonra söz alan AK Partili meclis üyesi Hasan Karagüzel, MHP’li meclis üyelerine Eski Valilik Konağı’na yapılacak İmam Hatip Lisesi konusunda önce onay verip sonra neden vazgeçtiklerini sordu. Karagüzel konuşması sonunda, MHP kongresinin her ne olursa olsun ülkeye hayırlı olmasını diledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

MHP’li meclis üyesi Ayhan Kayıkçı’nın kentsel dönüşümle ilgili sorusuna cevap veren Başkan Süleyman Dişli, “Kentsel dönüşüm Büyükşehir ve ilçe belediyelerini kapsayan ciddi bir konu. Bu konuyla ilgili şimdilik konuşmak doğru olmaz. Sırası geldiğinde konuyla ilgili yapılanlar paylaşılacaktır” dedi. Bazı mahallelerde yaşanan çöp sıkıntısın da gündeme geldiği mecliste Başkan Dişli, “Çöpler düzenli toplanıyor ama acaba bu bölgelerde günde 2 defa mı toplansın diye düşünmek gerekir” dedi. MHP’li meclis üyesi Ülker Sıktaş da, bir teklif sunarak çöplerin çöp ayrıştırma kutularına atılması konusunda seminerler verilmesini istedi.

HER DİLEKÇEYİ ÖNEMSİYORUZ

MHP’li meclis üyelerinin gündem maddelerinde yer alan Açelya Çocuk Parkı’nın isminin değiştirilmesi konusunun meclise gelmesine tepki göstererek bu ismin kime ait olduğunu sordular. AK Partili Meclis Üyesi Orhan Şahin de, “Biz gelen her dilekçeyi önemseyip değerlendirmeye layık görüyoruz. Demek ki, size vatandaştan bir dilekçe gelse yırtıp atacaksınız” dedi.

13 maddenin görüşüldüğü mecliste Başkan Dişli ve belediye encümenine belediyedeki ekonomik ömrünü tamamlamış hurdaya dönen araçların belediye menfaatine satılması konusunda yetki verildi.