AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Roman sorunun 5 adımda çözüleceğini söyledi.

Türkiye’nin AB ile yürüttüğü müzakere sürecinde de önemli başlıklardan birisini oluşturan Roman vatandaşların sorunlarının çözümü konusunda çalışmaları koordine eden AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Roman vatandaşların sorunlarının tespitine ilişkin çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Çalıştaylar yapıldığını, sorunların dinlendiğini ve her yönüyle bildiklerini belirten Üstün, “İskanla ilgili sorunları var. Henüz evi olmayan, çadırda yaşayanların evinin olması, evi olanların da standardının iyileştirilmesi. Mahallelerin rehabilite edilmesi. İstihdam sorunları var. Roman vatandaşlara iş bulabilecekleri noktada vasıf kazandırılması gerekir. Bunun için kurslar gibi programlar uygulanabilir. Çalışma disiplinine kavuşturulması önemli. Çocukların mutlaka eğitim sorununu çözmeliyiz” dedi. Eğitimle ilgili sorunların çözümü için hem aileler, hem de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileriyle görüşülerek program geliştirildiğini belirten Üstün, Roman vatandaşlara yönelik ayrımcılık ve önyargı sorununun kırılması için de, iş dünyası ile temas halinde olunduğunu vurguladı.

Üstün, “Her işletmede bir Roman kardeşimizin çalıştırılması için sanayici ve esnaf odasından ricada bulundum. Ön yargı böyle çözülür” değerlendirmesinde bulundu./ Kaynak: STAR