Akyazı İlçesinde Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilatı tarafından Hocalı katliamının 21’inci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Bir grup öğrenci tarafından yapılan açıklamada Hocalı katliamının hala ilk günkü gibi acısını içlerinde yaşadıkları belirtilerek, “Kendi yurtlarında bağımsız yaşamayı istemekten başka bir düşüncesi olmayan bu soydaşlarımıza karşı, Ermeni çeteleri, 1992 yılının 25 Şubatı’nda, bölgedeki 366’ıncı Alayın da desteği ile Hocalı kasabasına girdi. Azeri resmi kaynaklarına göre, 83 çocuk, 106 kadın, 70’den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişi hunharca katledilmiştir. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde şehitlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiği görülmüştür” denildi.

“Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde böyle büyük bir katliam yaşanırken, katledilenler ‘Türk’ olduğundan derin bir sessizliğe gömülen o şaşalı uluslararası kuruluşlar ve devletler gelişmelere seyirci kalmış, Ermenilerin yaptığı katliamlara ve işgal hareketlerine tepki göstermemişlerdir” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ne yazıktır ki bu katliamda masum insanların zalimce katledildiği olayların görüntüleri ve belgeleri mevcut iken, dünya basını bu konuya kayıtsız kalarak gerekli özeni göstermemiş; bilakis geçtiğimiz günlerde de gündeme gelen sözde Ermeni soykırımı iddialarına ise bizzat eğilerek bu soykırımın yaygaralığını kendisine bir görev bilerek yıpratma politikalarına ahlaksızca devam etmiştir. Sınır kapımızın açılması için gayretleri sürmekte olan Ermeni Devleti’ne hükümetimiz tarafından net bir tavır konularak sözde Ermeni soykırımı idealarından vazgeçip Karabağ’dan çıkamadan ve Hocalı katliamının bedelini ödemeden isteklerinin gerçekleşmeyeceği vurgulanmalı ve Karabağ’daki Ermeni işgaline son verilmelidir. Ülkücü hareket olarak bu konuda Sayın Başbakanımızı ve Cumhurbaşkanımızı göreve davet ediyoruz. Aradan geçe 21 yıla rağmen Hocalı’da ve diğer Türk topraklarında kaybettiğimiz kardeşlerimizin acılarını hala ilk günkü gibi bağrımızda taşıyoruz. Hocalı şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, Türk İslam alemine bir kez daha baş sağlığı diliyoruz.”

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.