Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 10 – 14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Doğu – Batı Trakya Belediyeler Birliği Mevzuat Bilgilendirme Toplantıları için Sakarya’ya gelen belediye başkanlarını misafir etti. Başkanlarla birlikte Yeni Büyükşehir Yasası hakkında istişarelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Yeni yasa ile imar bütünlüğü sağlanarak, kaynaklar israf edilmeden, şehrimizin her noktasına hizmetlerimiz artarak sürecektir” dedi. Başkanlar Sakarya ziyaretinde ayrıca Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini de gezdi.

Rüstem Keleş HES’i anlattı

Doğu – Batı Trakya Belediyeler Birliği Mevzuat Bilgilendirme Toplantıları için Sakarya’ya gelen belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ilk olarak Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş eşliğinde Sakarya Nehri kenarında yapımı tamamlanma aşamasına gelen HES’i inceledi. HES hakkında Rüstem Keleş’ten ayrıntılı bilgi alan heyet, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği santrale hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Büyükşehir hizmetlerini gezdiler

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Koordinatörü Alpay Şirin, Doğu – Batı Trakya Belediyeler Birliği başkanları ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kentpark, Korucuk Park ve Yenikent Park, Kent Orkestrası, Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, Arıtma Tesisleri’ni gezerek hizmetler hakkında heyete bilgiler verdi.

Şehrin her noktasına hizmet

Şehir gezisinin son bölümünde beraberinde AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu ile birlikte Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu ziyaret eden Doğu – Batı Trakya Belediyeler Birliği başkanları, Başkan Zeki Toçoğlu ile Yeni Büyükşehir Yasası hakkında istişarelerde bulundu. Yeni yasa ile birlikte tüm ilçelerin Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandığını belirten ve Büyükşehir yatırımları hakkında bilgiler veren Başkan Toçoğlu, yeni yasanın kendilerine hizmet konusunda bir sıkıntı getirmeyeceğine inandıklarını ifade etti. Yasadan önce de kendi sınırlarında olmayan ilçelere, ilçelerin isteği doğrultusunda hizmet götürdüklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Yeni Büyükşehir Yasası ile imar bütünlüğü sağlanarak, kaynaklar israf edilmeden, şehrimizin her noktasına hizmetlerimiz artarak sürecektir” diye konuştu. Kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını dile getiren başkanlar, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti.