Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı’da ilçe muhtarları ile kahvaltıda bulutu. Toçoğlu, “Hepimizin amacı şehrimize hizmet etmektir. Muhtarlarımızı çok önemsiyoruz ve onlarla devamlı diyalog halindeyiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, fırsat buldukça ilçelere giderek vatandaşlarla istişare toplantıları yapmayı sürdürüyor. Başkan Zeki Toçoğlu, Akyazı’ya giderek Akyazı ilçe muhtarları ile kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Nail Kahveci, belde belediye başkanları ve ilçe muhtarları katıldı. Başkan Zeki Toçoğlu, muhtarların istek ve şikâyetlerini dinledi ve taleplerini not aldı.

Muhtarlarımızı önemsiyoruz

Göreve geldikleri günden bugüne kadar şehrin her noktasındaki muhtarlarla iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Başkan Zeki Toçoğlu, “Muhtarlarımızı çok önemsiyoruz. Onların getirdiği önerilere ve düşüncelere değer vererek imkânlarımız ölçüsünde taleplerini yerine getirdik. Bundan sonra da böyle olacak. Hepimizin amacı şehrimize hizmet etmektir” diye konuştu.

Yeni Büyükşehir Yasası

Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili sorulara cevap veren Başkan Toçoğlu, “Yapılan bütün hizmetler ve yatırımlar vatandaşımızdan toplanan vergilerle yapılıyor. Dolayısıyla burada yapılması gereken, toplanan paraların en iyi ve en doğru bir şekilde kullanılmasıdır. Belediyeler olarak hizmet ettiğimiz nüfusa göre para alıyoruz. Eğer o belediye güçlü bir nüfusa sahip değilse ve ona oranla parasını da alamazsa hizmet konusunda bir takım sıkıntılar ortaya çıkar” dedi.

İmar konusuna ve yeni yasa uygulamalarına da değinen Başkan Toçoğlu, “İmar konusunda bir bütünlük söz konusu değil. İmar kirliliği var. Düzensizlik var. Yeni yasa ile imar bütünlüğü sağlanarak şehirlerimiz, köylerimiz daha yaşanabilir bir şekilde gelişsin ve milletimize götürdüğümüz büyük hizmetler tek elden yürütülerek sağlıklı bir yapı oluşturulsun. Yeni Büyükşehir Yasası ile kapatılan büyük hizmetleri tek elden yürüterek güçleri birleştirmek, israfa yol açmamak ve bir imar bütünlüğü sağlamak amacıyla bu çalışmalar yapılıyor. Peki, ne yapılacak? Orman köylerimiz mahalle olacak. Ancak yasada çok açık bir hüküm var. Bugüne kadar köylerimiz orman hakkı olarak, yayla, kışlak ve mera olarak istifade ettiği bütün hakları baki kalacak. Özel idareler kapatılacak. İl Genel ve Büyükşehir Belediye Meclisleri birleşerek tek meclis haline getirilecek. İl Özel İdarelerinin yaptığı bütün hizmetler Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Sonuç olarak bir hizmet bütünlüğü ve kaynakların tek elden iyi kullanılması sağlanacak. Biz bu yasayı destekliyoruz ve bu yasaya sahip çıkıyoruz” dedi.

Akyazı çok daha iyi yerlere gelecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuşmasının son bölümünde ise şunları kaydetti; “Muhtarlarımızla devamlı diyalog halindeyiz. El ele verdiğimiz sürece mevcut olan tüm sorunları beraberce halledeceğiz inşallah. Her zaman milletimize hizmet. Başka bir düşüncemiz yok. Akyazı, çok önem verdiğimiz büyük ilçelerimizden biri. Akyazı, çalışmalarımızla çok daha iyi yerlere gelecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın.”