İstanbul- Ankara arasını 3 saat gibi bir süreye indirmeyi planlayan Yüksek Hızlı Tren çalışmaları Geyve ilçesinde büyük bir hızla devam ediyor.

Pamukova-Geyve bölümü neredeyse tamamlanmak üzere olan hızlı tren çalışmalarında Geyve ilçe girişinde yüksek viyadüklerini yapımı sürüyor. İlk olarak zemin iyileştirme çalışmaları yapılan hızlı tren Pamukova’dan Sakarya Nehri’ni takip ederek Geyve’ye doğru devam eden güzergâh, Eşme yolunda karayolu ile birleşiyor. Yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki viyadükün Parla Tepesi’ne tünelle giriş yapması planlanıyor.

Geyve ilçesinin hemen girişinde devam eden viyadük çalışmalarının tamamlanmasının ardından ise, çevrede oturan vatandaşların rahatsız olmaması için ses duvarı yapılacağı da kaydedildi.

Yetkililer projenin 91 km’lik kısmı Sakarya İli sınırlarından geçtiğini, Sapanca-Köseköy arasında 21 km’lik inşaatın ise halen devam etme olduğunu söylediler. Yetkililer ayrıca bugüne kadar yapılan toplam 425 milyon dolar harcamanın 350 milyon doları  Sakarya il sınırları içinde harcandığını da kaydetti. / Remzi ŞİMŞEK