Adapazarı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turhan Salihoğlu son aylarda Sakarya’da artış gösteren sahte para ve hırsızlık olaylarının esnafın kabusu haline geldiğini söyledi. “Hırsızlık olayları esnafımızın gece kabusudur” diyen Adapazarı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turhan Salihoğlu, “Hırsızlıkla mücadeleyi yalnızca emniyet güçlerinden beklemek yerine, emniyet güçlerine yardımcı olmak, hırsızlıklara karşı önleyici tedbirleri almak zorundayız” dedi.

Esnafa hırsızlıklara karşı almaları gereken tedbirleri anlatan Salihoğlu, “Esnafımız iş yerini kapadığında tek ışığını açık bırakmalı, kepenk yapmalı. Maddi gücü yerinde ise kamera veya güvenlik sistemlerini işyerine takmalıdır. Esnafımız tanıdığı sigorta acenteleriyle görüşüp iş yerlerini hırsızlık, yangın, sel, deprem gibi afetlere karşı sigortalaması tavsiyemizdir” dedi. Tüm bu tedbirleri iş işten geçtikten sonra değil, hemen yaptırılması gerektiğinin altını çizen Salihoğlu, “Fakat bizler olaylar başımıza geldikten sonra tedbir almaya çalışıyoruz. Hırsızlıklara karşı keşke demeden önce lütfen önce kendimiz önlemimizi alalım. Emniyet güçlerine yapacağımız en büyük yardım budur” diye konuştu.

Basında bazen sahte para haberleri çıktığına da dikkat çeken Salihoğlu, “Esnafımız mutlaka sahte parayı tanımlayan kalem veya ışık kullanmalı. Şüphelendiği parayı kontrol etmeli. Sahte olduğuna inandığı parayı o an polisi 155’ten arayarak bildirmelidir ki başka esnafımız da zarar görmesin” diyerek esnafı sahte paralara karşı da uyardı.