Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı Erdem Ercan ve beraberindeki heyeti Büyükşehir’de ağırladı. Ziyarette 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşan Başkan Toçoğlu, MBD’nin her bir ferdinin 15 Temmuz gecesi cesur bir duruş sergilediğini vurguladı. Erdem Ercan ise, Başkan Toçoğlu’na derneğe verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederken, milli birlik ve beraberliğe tehdit oluşturacak her bir oluşumun karşısında olmaya devam edeceklerini söyledi.
 
“Özü sözü bir insanlar olacağız”
Dernek üyelerine ‘net olma’ ilkesinin önemini de belirten Başkan Toçoğlu, “Sizler yolun başındasınız. Daha memleketimiz için, vatanımız için yapacağınız çok şey var. Bunun bilincinde olun. Bir hesap günü olduğunu aklımızdan çıkarmayacağız. Ne iş yapıyorsak yapalım o işe Allah’ın uygun gördüğü şekliyle yapacağız. Bunları aklımızdan çıkarmayacağız. Net olacağız. Özü sözü bir insan olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız çok güzel ifade etmişti; Müslüman Müslüman’a tuzak kuramaz. Hatta Müslüman başka insanlara da tuzak kuramaz. Biz bu ilkelerle yolumuza devam edeceğiz. Bizim kitabımızda pusu kurmak yoktur” diye konuştu.
 
“Cesur duruşunuza şahidiz”
Toçoğlu, “Bu anlayıştan uzak duracağız. Kimseye pusu kurmadığımız gibi pusu kuranların da oyununu bozacağız. Bize yakışan budur. Bizim siyaset anlayışımız bu. Bizim dünyaya bakışımız bu. Sizlerden beklentimiz de bu ilkeyi sadece derneğinizin faaliyet alanlarına değil, tüm sahaya, hayatınızın her aşamasına sirayet ettirmenizdir. Biz sizin 15 Temmuz’daki cesur duruşunuza şahidiz. Bunu hep birlikte gördük. Bu inanç ve kararlılık devam etmeli. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Genç arkadaşlarımızın bize ihtiyaç duydukları her konuda yanlarındayız. Allah çalışmalarınızda kolaylıklar versin” dedi.
 
“Hakkı gözeten ilkeli bir duruş”
Başkan Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erdem Ercan ise, “Yönetici büyüklerimizin tecrübeleri ışığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir an olsun rehavete kapılmadan, aynı azim ve kararlı duruşumuzla yola devam edeceğiz. Sayın Başkanımızın desteğini her zaman arkamızda, yanı başımızda hissettik. Kendilerinin de ifade ettikleri üzere, önemli olan ilkeli bir tavır takınmaktır. Milli Birlik ve Düşünce Derneği’nin kuruluş felsefesi de budur. İlkeli, ölçülü, hakkı gözeten bir yaklaşımı derneğimiz tüm çalışmalarına aksettirmiş durumdadır. Bir kez daha Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Ercan ziyaretin devamında MBD tarafından hazırlanan ‘Milli Birliğimize Darbe Girişimi’ kitabını hediye etti.