Sabah İl Buluşmaları vesilesiyle Sakarya’da bulunan Sabah Gazetesi Yazarları, ADASU HES ve Sosyal Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti. SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Dr. Şeref Oğuz, Sabah Gazetesi Ekler Yayın Yönetmeni Şengül Balıksırtı, Gazeteci-Yazarlar Levent Tüzemen, Osman Altınışık, İlker Gezici, İdil Çimrin ve birçok Sabah Gazetesi yazarı yer aldı.

27 milyonluk enerji

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, ADASU HES’te heyete bilgiler verdi. Dr. Rüstem Keleş, “HES inşa eden ilk yerel yönetimiz. Hizmete aldığımız günden bu yana 27 milyonluk enerji ürettik. Yine bir yerel idare tarafından hayata geçirilen ilk baraj olma özelliğini taşıyan Akçay Barajı isale hattı üzerine yılda 45 milyon kilovat enerji üretme kapasitesine sahip olacak 3 HES kuracağız. Yeni örnek projelerimiz de olacak. Ayrıca HES nehirdeki kirlilikleri de tutuyor” dedi.

Örnek mimari

Heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından örnek bir mimariyle şehre kazandırılan Sosyal Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yüce, “Sosyal hizmetleri tek çatı altında toplayan merkezlerimizde genç, yaşlı, çocuk, engelli, kadın gibi toplumun tüm bireylerine dönük eğitimler sunuyoruz. Özel öğrencilerimiz var. Sadece öğrencilere değil, ailelerine de eğitimler sunuyor, atölye çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Sapanca, Geyve ve Akyazı’da merkezlerimizi hizmete aldık. Karasu’da SGM inşa ediyoruz. İnşallah yakaladığımız aile ortamıyla toplumumuza hizmet sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Sabah heyeti SGM’ye hayran kaldı

Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Dr. Şeref Oğuz, Sosyal Gelişim Merkezi’nde çok etkilendiklerini belirterek ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Gazeteci-Yazarlar da SGM’yi çok beğendiklerini ifade etti. Heyet, Mutfak Sınıfı öğrencilerinin hazırladığı lezzetli ürünleri tattı, spor sınıfında ritim ve dans gösterisini keyifle izledi. Gazeteci-Yazarlar Aile Eğitim Salonu’nda ailelere yönelik gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgiler aldılar, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.