SASKİ tarafından Sakarya Nehri üzerinde yapımı devam eden HES’i inceleyen SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, HES’in örnek bir yatırım olduğunu belirtirken, SAÜ Genel Sekreteri Metin Küçük, Sakarya Nehri Rekreasyon Projesiyle alternatif bir cazibe merkezi oluşturulacağına dikkat çekti. Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım ise Sakarya’nın son yıllarda önemli bir yatırım atağına kalktığını kaydederek Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik etti.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, SAÜ Rektör Yardımcısı Musa Eken, SAÜ Genel Sekreteri Metin Küçük ve MYO Müdürü Mehmet Sarıbıyık, SASKİ tarafından Sakarya Nehri üzerinde yapımı büyük bir hızla süren Hidroelektrik Santralini incelediler. HES hakkında SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten bilgi alan Rektör Muzaffer Elmas, Büyükşehir Belediyesi’nin Sakarya’ya çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin farklı alanlarda Sakarya’ya önemli yatırımlar kazandırdığını kaydeden Rektör Elmas, “Büyükşehir Belediyesi, şehrin modern bir görünüme kavuşması, Sakarya’da yaşayan insanların hayat kalitesini arttırmanın yanı sıra içinde yaşadığımız çağda stratejik önemi çok büyük olan enerji alanında da önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Sakarya Nehri üzerinde kurulan HES sayesinde kendi enerjisini üreten bir belediye olacaklar. Bu Türkiye’deki diğer belediyelere de örnek teşkil edebilecek bir yatırımdır. Boşa akan Sakarya suyu değerlendirilerek enerji üretmesi sağlanacak. Bu enerji de yine Sakarya için değerlendirilecek. Şehrimize böyle bir yatırımı kazandırdıkları için bu projeyi hayata geçiren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’nu ve emeği geçen arkadaşları tebrik etmek istiyorum” dedi.

SAÜ Genel Sekreteri Metin Küçük ise, Hidroelektrik Santralinin tamamlanmasıyla HES çevresinde bir rekreasyon projesinin da hayata geçirileceğini öğrendiklerini bunun Sakarya için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Sayın Genel Müdürümüz HES’in tamamlanmasıyla burada bir rekreasyon projesinin de yapılacağını ve insanların aileleriyle birlikte gelerek Sakarya Nehri kenarında hoşça vakit geçireceklerini belirttiler. Bu da en az HES projesi kadar önemli bir projedir. Rekreasyon Projesi sayesinde Sakaryalılardan uzak, sessiz bir şekilde akan Sakarya Nehri Sakaryalılarla bütünleşmiş olacak. Sakarya’da alternatif bir yaşam alanı daha oluşturulmuş olacak. İki projeyi de Sakarya için çok önemli buluyorum. Sakarya’ya prestij kazandıran, artı değer kazandıran bu projeleri hayata geçiren arkadaşları kutluyorum” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım da HES Projesinde emeği geçenleri tebrik ederek, Sakarya’nın son dönemlerde büyük bir yatırım atağına geçtiğini, bu yatırımlardan ötürü Büyükşehir Belediyesini tebrik ettiğini söyledi.