Kovid-19’la mücadele kapsamında Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda Serdivan Belediyesi’nin tüm birimlerine girişlerde, HES kodları görevli personel tarafından kontrol ediliyor.
Yeni uygulama kapsamında, kararın alındığı ilk andan itibaren gerekli tüm teknik tedbirlerin alındığı ve uygulanmaya başlandığı belirtildi.
Bina girişlerinde HES kodlarının kontrolünün yanı sıra ateş ölçerlerle gelenlerin ateşleri ölçülüyor, maskelerini yenilemek isteyenlere ücretsiz maske dağıtılıyor. 
Bürolarda çalışan personeller de HES kodlarını okutup, ateş ölçümü yaptıktan ve dezenfekte işlemini gerçekleştirdikten sonra görevlerine başlıyor.
HES kodunun mobil uygulamadan, E- Devlet üzerinden veya SMS ile alınabileceğini dile getiren yetkililer; vatandaşların HES kodu ile ilgili gösterdikleri duyarlılığın, iş ve işlemlerin daha hızlı ve sağlıklı yürütülmesi noktasında önemli olduğunu ifade ettiler.
Maske, mesafe ve hijyen başta olmak üzere tüm kurallara uyulduğu sürece salgın döneminin en az hasarla atlatılacağını belirttiler.