Başkan Akdardağan, “Geçtiğimiz günlerde Konfederasyonumuzu ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Genel Başkanımız Bendevi Palandöken tarafından esnafın içinde bulunduğu zor durum aktarılmıştır. Sigorta primlerine verilen desteklerin esnaf içinde verilmesi, en azından 100 liralık bir destekle üzerimizdeki yükün biraz hafifleyeceği belirtilmiştir. Bu destek küçük ama hayata dönüş kadar önemlidir” dedi.
 
Akdardağan, “Biz bakkallar, mahallelerimizin sıradan esnafları değil, ailelerin sırlarını bilen, evinin anahtarı teslim edilen, emanete gözü gibi bakan, çoluk çocuğu kollayan, acıyı ve sevinci paylaşan ve daha birçok sosyal faydayı sağlayan kesimiz. Tüm olumsuzluklara rağmen biz misyonumuzu sürdürmeye ve mesleğimizi gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“Mahallemizi terk etmemek ve çocuklarımızın bakkallık mesleğini hikaye kitaplarından, eski sinema filmlerinden öğrenmemeleri için istediklerimizi her platformda dile getirmeye devam edeceğiz” diyen Akdardağan şöyle devam etti. “Yanımızda çalıştırdığımız çıraklarımıza 100 lira veriliyor ama biz simge esnaflara bu destek verilmiyor. 2016 yılında en düşük Bağ-Kur primi 568,22,  en yüksek ise 3 bin 693 TL olmuştur. Primleri ödemekte zorlandığımız gibi 128 lira daha yükümüz artmıştır. Bu anlamda hükümetten gelecek müjdeli haberleri bekliyoruz.”