'Her sınıfın bir yetim kardeşi var' projesi Adapazarı toplantısında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tuncay Alioğlu, İlçe Koordinatörü Mahmut Karataş ve Eğitim-Bir-Sen Proje İl Koordinatörü Ali Akıllı da hazır bulundu. Okul Koordinatörleri toplantısında sunum yapan proje il koordinatörü Abdurrahman Şafak; "Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yetim çocuk aile şefkatinden uzak, açlık ve şiddetle iç içe yaşıyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk işçiliği, organ mafyaları, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri ile madde bağımlılığı bu çocukların karşılaşabileceği tehditlerden sadece birkaçı. Tüm bu tehditler karşısında yetim çocukların korunabilmesi ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilebilmesi için çalışmalara başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu kapsamda birçok projeye imza atmıştır" dedi.

Şafak; "BM 2014 raporlarına göre dünyada 400 milyon yetim bulunuyor. Bunlardan 200 milyonu sokaklarda yaşıyor. Her gün 10 bine yakın çocuk savaş, doğal afet, hastalık gibi nedenlerle yetim kalıyor. Her 24 saatte 6 bin çocuk kaçırılıyor. Yılda 2,5 milyon çocuk satılıyor. Yılda 300 bin çocuk savaşmaya zorlanıyor İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yaptığı yetim çalışmalarının temel amacı, yaşamını tek başına idame ettiremeyen yetimlere, kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olmak, eğitimlerini sağlamak ve onları aile şefkati ile hayata hazırlamaktır. Kendi topraklarından, kültürlerinden koparmadan; aklen, ruhen ve fiziken sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen İHH, yetimlerin bir kısmını evlerinde bir kısmını da açtığı yetimhanelerde desteklemek" diye konuştu.

İHH yetim çalışmalarına da değinen Şafak; "İHH 135 ülkede 800 bin yetime dönemsel yardım sağlıyor. Türkiye dahil 52 ülkede 90 bin yetime düzenli destek veriyor. 11 ülkede açtığı 32 yetimhane ile yetimlere sahip çıkıyor. 'Her sınıfın bir yetim kardeşi var' projesiyle öğrenciler çalışmalara dahil edilmiştir. Ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kursu öğrencilerinin katılabildiği bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 100 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor. Proje kapsamında Sakarya olarak binden fazla yetime hamilik yapmakla birlikte Sakaryalı 130 yetim yavrumuz da bu projeden destek alıyor" şeklinde konuştu.

Okulların ve öğrencilerin yoğun ilgisi için tüm koordinatörlere teşekkür eden Abdurrahman Şafak geleceğin iyiliksever Türkiye’si için bu projenin çok önemli olduğunu vurguladı.