Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı bayram mesajında Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalara da değinen Başkan Toçoğlu, “Mübarek Kurban Bayramı’nın, toplumsal dayanışmanın ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Yürüttüğümüz çalışmalarda temel motivasyonumuz, halkımızın yaşamaktan mutluluk duyduğu bir Sakarya idealidir. Her hizmet bizlere bayram sevinci yaşatmaktadır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, dayanışma ve kardeşlik vurgusu yaptı. Bu topraklarda Bayramların her zaman mutluluk ve huzur verici özel günler olduğunu belirten Başkan Toçoğlu mesajında ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.  Başkan Zeki Toçoğlu, “Çok daha modern bir şehir hedefiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor, birbirinden önemli yatırımları vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. TMO Sanat Merkezi, Kültürevi ve Sanat Galerisi, Serdivan’a yeni bağlantı yolu, 3. etap rekreasyon çalışmaları, Ulaşım Ana Planı, şehir içi raylı sistem istasyonları, cadde düzenlemeleri, yeni kamyon ve tır parkı, Korucuk Park, Korucuk duble yolu, 5 yeni arıtma tesisi, çelik isale, Yazlık kanalizasyon çalışması, Yenikent içme suyu, Akyazı çarşı içi düzenleme ve Arifiye meydan çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şehrimizin geleceği için, vatandaşımızın konforu ve rahatlığı için gerçekleştirdiğimiz her hizmet bizlere bayram sevinci yaşatıyor” diye konuştu.

Sakarya’ya iki sanat galerisi

Şehrin sosyal ve kültürel yaşamını daha da canlandıracak olan yatırımları hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, “Çok daha modern ve çağı yakalayan bir Sakarya hedefiyle yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Şehrimizin kültür sanat hayatını renklendirecek projeler olan TMO Sanat Merkezi ve Sanat Galerisi inşaatları devam ediyor. Eski Ofis Binası’nı modern bir sanat merkezine dönüştürüyoruz. Sanat Merkezi’nde bir cep sinema, sergi salonu, kafeterya ve kitap satış yeri yer alacak. Şehrimizin tarihinde önemli bir yer tutan Eski Nüfus Müdürlüğü’nü Sanat Galerisi’ne dönüştürecek çalışmalarımız da devam ediyor. Sanat Galerimiz de 2 sergi salonu, ayrıca birer sunum odası ve kafeteryayı da yılbaşına yetiştireceğiz” diye konuştu.

Korucuk Park açılışa hazırlanıyor

Sakaryalıların sosyal hayatına artı değer katacak yatırımları da gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Vatandaşlarımızın sosyal yaşamına katkıda bulunacak olan Yazlık – Yenikent Rekreasyon Projesi 3’üncü etabı ve Korucuk Park çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rehabilitasyon Projesi 3. etap kapsamında 2500 metrekare yürüyüş yolu, toplam 550 metrekare 2 adet çocuk oyun alanı, toplam 400 metrekare 2 adet fitness alanı, 3 adet basketbol sahası, biyolojik havuz ve piknik alanlarını vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda kurduğumuz ve muhteşem bir manzaraya sahip olan Korucuk Park’ta ise çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, fitness aletleri ve piknik alanları yer alacak. Kurban Bayramı sonrasında Korucuk Park’ı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Yaptığımız yatırımlarla vatandaşlarımıza nefes aldırıyoruz” şeklinde konuştu.

Şehir içi raylı sistem çalışması

Şehrin ulaşımını çağdaş kent vizyonuyla düzenleyen çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Toçoğlu, “Hızla gelişen Sakarya’nın ulaşımını çok daha rahat ve akıcı hale getirecek ve gelecekte yapacağımız yatırımlara rehber olacak Ulaşım Ana Planı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Caddelerimizde düzenlemeler gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız düzenlemelerle caddelerimiz hem daha güzel bir görünüme kavuştu hem de trafikte oluşan keşmekeş ortadan kalktı. Artık şehir merkezinde trafik daha rahat ve düzenli bir şekilde akıyor. Şehir içi raylı sistem projesi kapsamında istasyon çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bir aksilik olmazsa yılbaşında vatandaşlarımızı raylı sisteme kavuşturacağız. Tren setlerimiz Adapazarı Arifiye arasında hemşerilerimizin ulaşımlarını kolaylaştıracak. Tren setlerine bisikletle de binilebilecek ve Kart 54 trenlerde geçerli olacak. Şehir trafiğinin rahatlaması için yeni yollar açıyoruz. Serdivan’a yeni bir giriş kapısı olacak Kirişhane ve Zübeyde Hanım Caddelerini birbirine bağlayan duble yol çalışmamız devam ediyor. Korucuk’ta yapılan 1 km. uzunluğundaki duble yolda altyapı çalışmaları sona erdi. Kurban Bayramı sonrası yolu asfaltlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Yenikent’in içme suyu sorunu çözülüyor

İçme suyu ve kanalizasyon yatırımlarının şehir için hayati öneme sahip olduğunun altını çizen ve gelecekte yaşanabilecek sorunları kökünden çözecek önemli ve büyük yatırımları hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya’mızın gelecekte kanalizasyon ve içme suyu sıkıntısı yaşamaması için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin farklı noktalarında son teknoloji kullanılarak 5 yeni arıtma tesisi inşa ediyoruz. Gelecekte yaşanabilecek su sıkıntısını kökünden çözecek çelik isale hatları döşüyoruz. Yazlık’ta kanalizasyon sorununu çözecek yatırımları hayata geçirdik. Yenikentin içme suyu geleceğini garanti altına alan ve yaklaşık 15 milyon TL.’ye mal olacak Yenikent içme suyu projemizin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor” diye konuştu.

Modern kamyon garajı

Büyükşehir Belediyesi tarafından nakliyeci esnafının çok daha rahat şartlarda çalışabilmeleri için inşa edilen yeni kamyon ve tır parkı hakkında bilgi veren Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak nakliyeci esnafımıza 1. OSB’nin giriş kapısının tam karşısında yeni yer yapıyor mevcut kamyoncular garajını kaldırarak Erenler ilçemize nefes aldırıyoruz” dedi.

Her ilçeye yeni proje

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yürüttüğü çalışmalara da değinen Başkan Zeki Toçoğlu, “Akyazı ilçe merkezinin çehresini değiştirecek Akyazı çarşı içi düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Arifiye ilçemiz tıpkı Ferizli ve Karapürçek ilçelerimizde olduğu gibi yepyeni bir meydana kavuşuyor. İlçelerimizi çok daha ileri noktalara götürecek çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yaşamaktan mutluluk duyulan bir Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu mesajının son bölümünde şunları kaydetti;  “Biz hizmet aşkıyla şehrimize yatırım yapıyoruz. Her zaman her yerde ifade ettiğim gibi şehrimiz çok güzel, yaşanabilir bir şehir. Hep birlikte Sakarya’mızı çok daha ileri noktalara götürelim. Siyasetçisiyle, iş adamlarıyla, STKlarla hep birlikte şehrimizi çok daha güzel, çok daha modern ve çağdaş kentler seviyesine çıkaralım. İnanıyorum ki Sakarya’nın yarınları çok daha güzel olacak. Yürüttüğümüz çalışmalarda temel motivasyonumuz, halkımızın yaşamaktan mutluluk duyduğu bir Sakarya idealidir. Her hizmet bizlere bayram sevinci yaşatmaktadır. Bayramı bayram kılan güzellikler paylaşıldıkça artar. Mübarek Kurban Bayramı’nın, toplumsal dayanışmanın ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını diliyor, tüm hemşerilerimin huzurlu bir bayram geçirmesini temenni ediyorum.”