Umreciler için Hendek Merkez Büyük Camii önünde uğurlama töreni düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı törende, Diyanet İşleri Başkanlığı'na kayıt yaptıran yılın ilk umrecileri 2015 yılının ilk gününde Hendek’ten uğurlandı.

Sevinç ve hüzün bir arada

Kutsal topraklara hareket eden umrecilerin yakınları ise sevinç gözyaşlarıyla; "Bizden selam götürün Allah Resulüne. Kâbe’de bizim için de dua edin" diyerek, Allah'a ve Allah Resulüne olan muhabbetlerini dile getirdiler.

“Yüreğimiz kıpır kıpır”

Hendekli ilk umreciler, "Allah'ın misafirleri olmaya gidiyoruz. İnşallah gidemeyen kardeşlerimize de Cenab-ı Allah nasip eder. Şu anki duygularımızı kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Ancak bunu yaşamak lazım. Yüreğimiz kıpır kıpır. Sanki esas evimize gidiyor gibiyiz" şeklinde konuştular.

hendek_umre2.jpg

“En iyi şekilde değerlendirin”

İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin de törende yaptığı konuşmada, "Allah'ın misafirleri olarak, kutsal topraklara yolculuk edeceksiniz. Bizden selam götürün inşallah. Burada bulunan, gönlü sizlerle olan dostlarınız ve ülkemiz için, dinimiz ve devletimizin bekası için de dualarınızı beklemekteyiz. Her zaman olması gerektiği gibi, bu kutsal yolculukta da sabırlı olunmalı, vaktimizi en iyi şekilde değerlendirmeli, kalp kırmadan, gönül adamı olmamız gerektiğini ve ülkemizin temsilcileri olduğunuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.

“Bizden selam götürün”

Sakarya İl Müftü Yardımcısı Necdet Arman, “Hendek’ten kutsal beldelere kervanlar yola çıkıyor. Gönlümüzle, kalbimizle, inancımızla ve bütün varlığımızla istikametimiz yüce yaratıcımıza, Hz. Rasulullah'a ( S.A.V. ) doğru oluyor. Bu bizim için gurur duyulacak, sevinç duyulacak ve dünyanın hiçbir serveti ile elde edilemeyecek ve değiştirilemeyecek bir mutluluktur, hazinedir. Selamlarımızı Kabe'ye, Rasulullah'a, Arafat'a, Uhud'a, zemzeme ve bütün kutsal beldelere iletin” şeklinde konuştu.

hendek_umre3.jpg

 “Ülkemiz için dua edin”

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan da yaptığı konuşmada, “Burada yapılmış en güzel toplantıların birinde bulunuyoruz. Uzun zamandır bu yolculuğa çıkmak istediğinizi biliyorum. Hayırla gidip, hayırla dönmenizi diliyorum. Müslüman'ın Müslüman kardeşinden dua istememiz ve mübarek makamlarda din kardeşlerimiz için dua etmek sünnettir, bir kardeşlik görevidir. Bizlerde sizden o mübarek topraklarda bizler için, memleketimiz için dua etmenizi istiyoruz. Bizim için ve tüm Müslümanlar için dua etmeyi unutmayın” dedi.

Hendek’ten 132 kişi

132 kişiden oluşan ilk kafile Hendek Merkez Büyük Camii önünden uğurlanırken Hendek Yeni Camii’nin müezzinliğinden Ankara Kocatepe Camii müezzinliğine atanan Hasan Turalıoğlu tarafından Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.