Başkan İrfan Püsküllü, Avukatlar Günü nedeni ile avukat olan meclis üyeleri Ahmet Ay ve Bilal Barutçu ile meclisi izlemeye gelen Hasan Serdar Baykal’ın Avukatlar gününü kutlayarak çiçek verdi.

Başkan Vekilleri Salihoğlu ve Albayrak
21 madde ile toplanılan mecliste gündem de bulunan belediye meclisi 1. başkan vekilliğine Sevda Salihoğlu, 2. Başkan vekilliğine İsmail Hakkı Albayrak; belediye meclis kâtipliğine Hasan Altuntaş, Hilal Uludağ Yıldırım; belediye encümenine Bilal Deniz, Mahmut Nedim Alkan; plan ve bütçe komisyonuna İsmail Hakkı Albayrak, Mustafa Hekim, Engin Yapıcı; İmar Komisyonuna Hasan Altuntaş, Aden Sefa ve Ahmet Ay; Hukuk Komisyonuna Bilal Barutçu, Hava Zor Antike, Hüdaverdi Bahadır; mimari estetik kurulu eksik üyesinin yerine Osman Güney seçildi.

Komisyon seçimleri
Gündemde bulunan diğer maddelerden Hendek Belediyesi’nin 2015 mali yılı bütçesi kesin hesabının plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi, Kemaliye Mahallesi’nde bulunan 31 Ada’da bulunan kamuya ait taşınmazların (Atatürk Parkı) belediye hizmetlerinde park olarak kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi, yeni yapılan stadın tribünlerinin ve soyunma odalarının yapılabilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yardım talep edilmesi, imar tadilat talep dosyalarının komisyona havale edilmesi, iş makinası alınması için İller Bankası’ndan kredi kullanılması, Hendek Belediyesi’ne ait Yeşilyurt’ta bulunan binanın 29 yıllığına Hendek Müftülüğü ’ne tahsis edilmesi, vatandaşlar tarafından yurtdışından getirilen itfaiye aracının hibesi, ilçede kurulacak kermeslerin günlerinin (Çarşamba, Perşembe, Cuma) belirlenmesi oy birliği kabul edildi.

2015 yılı faaliyet raporu
Denetim Komisyonu raporları tekrar incelenmek üzere denetim komisyonuna oy birliği ile iade edildi. Meclisin 19. Maddesi olan Hendek Belediyesi’ne ait 640 m2 118 ada 45 No’lu arsanın Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devri, 20. madde olan Şeyhlerde bulunan Şeyh İzzettin türbesi ile ilgili projenin yapılabilmesi için belediyeye ait arsanın projeye tahsis edilmesi maddeleri oy birliği ile kabul edilirken belediye meclisinin diğer maddeleri olan yeni yapılan spor kompleksine Süleyman Seba ismi verilmesi,  imar tadilatı ile ilgili imar komisyonu raporları ve belediye başkanın 2015 yılı faaliyet raporu ise oy çokluğu ile meclisten geçti.

Hendek ismi kullanılmasın
 Gündeme geçilmeden önce  söz alan MHP Grup Sözcüsü Hüdaverdi Bahadır Bahadır, son günlerde terör olaylarında Hendek isminin kullanılmasından dolayı rahatsızlıklarını dile getirdi. Bahadır, “Son günlerde Doğu ve Güneydoğu bölgemizde meydana gelen terörden ötürü kamuoyunda sıkça telaffuz edilen ( HENDEK) kelimesinin kullanılmasından dolayı  Hendek olarak  rencide olduklarını belirtti ve bu konuda gereken neyse yapılmalıdır” diyerek terörü lanetledi.
 
MHP grubunun önerileri
Bahadır, ilçede bulunan ve uzun yıllardır kahvecilik zanaatını icra eden bazı esnafların  ruhsatlarının zamanının dolduğunu bu tür esnaflara yeni ruhsat verilmesinde bir engel ya da zorluk çıkarılmamasını isteyerek, Remzi Efendi Caddesi’nde yaklaşık 2 yıldır araç trafiğinin akışında zorlukların yaşandığına dikkat çekti. Yaya kaldırımlarının belirli yerlerine cep park alanı yapılmasını, Kocatöngel Mahallesi’nde fosseptik olmamasından kaynaklanan sorun nedeni ile tarla içlerinden açıkta akan lağım sularının menfezlere çekilerek gerekli çalışmanın yapılmasını önerdi.

Püsküllü, teşekkür etti
 Meclisin son gündem maddesi 2015 yılı faaliyet yılının görüşülmesi öncesinde meclise hitap eden Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü; “Bir yıl içerisinde sizlerle birlikte ilçemize çok güzel hizmetlerde bulunduk. Eksiğimiz mutlaka olmuştur. Ama şunu bilmenizi istiyoruz,  kesinlikle ben ve ekibim bilerek bir hata yapmadık. Bir eksiğimiz hatamız varsa bizi mutlaka uyarın, uyarınızı dikkate alırız. Halkımızın yaşam alanlarını en güzel şekilde yapmanın mücadelesi içerisindeyiz. Biz ova köylerinde tarla  kanallarında çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlar bize ‘Başkanım, buraya 20 yıldır hiçbir kepçe girmedi’ diye ifadelerde bulunuyorlar. Bu yıl bazı malzemeler (sıcak asfalt) ciddi anlamda ucuzladı. o nedenle stabilize asfalt yerine yollarımızı sıcak asfalt yapmayı uygun gördük. Kemaliye Mahallesi bizim olmazsa olmazımızdır. Meclisimizin görevi bu konuyu vatandaşlarımızı üzmeden el birliği, fikir birliği ile çözmektir. Bu konuda arkadaşlarıma talimat verdim. Mahallede dernek başkanımızın isteği benim isteğimdir, onun istediği her evrakı vereceksiniz. Yani biz önce güven tazeleyeceğiz ve devam edeceğiz. Çünkü Hendek’in vizyon bir ilçe olması için buranın bitirilmesi gerekiyor. Bu konuda arkadaşlarımızdan gerekli desteği beklediğimi ifade ediyorum. Allahü Teâlâ ileriki yıllarda Hendek halkına güzel hizmetler vermeyi nasip etsin” diyerek meclis üyelerine teşekkür etti.