6 Haziran tarihinde meydana gelen sel felaketinde Hendek İlçesi’nin bazı caddeleri ve mahalle yolları sel sularından aşırı derece zarar görmüş ve kullanılamayacak duruma gelmişti.

Grup yolları

Hendek Belediyesi'nin çalışmalarıyla bu yollardaki bozuk satıhlar düzeltilip, asfalt döküldü. Ekipler Dereköy, Soğuksu, Sivritepe, Hacıkışla, Çobanyatak, Aşağı Çalıca ve Yukarı Çalıca Mahallesi’nde çalışmaları tamamladı. Hendek Belediyesi Fen İşleri ekipleri Karadere, Kırktepe, Harmantepe, Sümbüllü ve Yarıca Mahalleleri ile grup yollarında ise çalışmalarını sürdürüyor.

sel_zararlari_gideriliyor3.jpg

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, sel nedeniyle meydana gelen zararı gidermek için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. İnci, “Yollar kullanılmaz hale gelmişti. Selin ilçemizdeki yollara verdiği zarar yaklaşık 7 milyon TL civarında. Ekiplerimiz asfalt çalışması yaparak, bazı caddelerimizi ve kalanları da beton ve parke döşeyerek eski haline getirecek. Ağır bir sel felaketi geçirdik. Ekiplerimizle gece gündüz çalışarak bunun izlerini silmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

sel_zararlari_gideriliyor4.jpg