Cumhuriyetin kuruluşunun 90.yılı Hendek’te coşku ile kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Hendek Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenkler koyularak başlayıp, Kaymakamlıkta yapılan tebriklerin ardından,  Atatürk Stadı’nda çeşitli gösterilerle devam etti.

Hendek Atatürk Stadyumu’nda yapılan törene Kaymakam Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Dağcı, Savcı Can Bayır, Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Emniyet Müdürü Metin Çetgeroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu,İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Dağcı ve Belediye Başkanı Ali İnci öğrencileri ve halkı selamladı.

Kaymakam Mustafa Ayhan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Bugün eşsiz Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milletine en büyük armağanı olan Cumhuriyetimizin 90. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın coşkusu ve kıvancını yaşıyoruz. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyeti korumak, ecdadın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletin her bir ferdi, bugün de aynı ruh, kararlılık ve özveriye sahiptir. Cumhuriyet bizi geleceğe bağlayan en önemli halkadır. Cumhuriyet, yüce Türk Milletinin bin yıllık şanlı tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları yurt yapan aziz şehitlerimizi sonsuz gönül borcu, saygı ve rahmetle ve kahraman gazilerimizi de minnetle anıyorum” diyerek Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Törende öğrencilerin okudukları şiirler ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüller verildi. Gösterilerin ardından, tören Hendek Belediyesi Çocuk Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde, geçit töreni ile son buldu.