Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) şehrin 16 ilçesinde de çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Hendek’in Kırktepe, Harmantepe ve Yarıca Mahallelerinin altyapısına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Bayram Koncuk, “30 yıllık eski hatlara sahip olan ve içmesuyunda bulanıklık problemlerinin yaşandığı bölgeye müdahalede bulunarak bir kesimde hatları yenilerken bir kesimde de yeni isale hattı inşa ediyoruz. İnşallah çalışmalarımızı en kısa süre içerisinde tamamlayarak bölgeyi birinci sınıf içmesuyu ile buluşturacağız” diye konuştu.

9 bin metrelik hat

Büyükşehir yasasında gerçekleşen değişiklik ile birlikte tüm şehrin sorumlulukları kapsamına girdiğini hatırlatan Koncuk, “Her bölgeye kaliteli içmesuyu ve altyapı hizmetleri ulaştırmak için çalışıyoruz. Hendek’in Kırktepe, Harmantepe ve Yarıca Mahallelerinde eski hatlar nedeniyle yaşanan bulanıklık ve su kaybı gibi sorunların önüne geçmek için çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda 9 bin metrelik çalışmamızın 6 bin metrelik kısmını tamamladık. Hattın tam olarak bitirilmesi ile birlikte 3 mahallemize daha Dikmen-Balkaya kaynağı üzerinden Hendek merkezine içmesuyu sağlayan ana isale hattından birinci sınıf ve kesintisiz su vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeni yol açıldı

Koncuk, “Bölgede çalışmalarımızı gerçekleştirirken altyapı hizmetlerinin yanı sıra üst yapıda da çalışmalar gerçekleştirdik. Kırktepe ve Harmantepe Mahalleleri arasında yer alan ve atıl durumda bulunan yol, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ekiplerimizce rehabilite edilerek araç geçişlerine uygun hale getirildi. Daha önce araçların kullanamadığı bu yol yapılan çalışmalarla bölge halkına hizmet verebilecek duruma geldi” dedi.