Uludere Park’ta kahvaltı

Hendek Belediyesi Uludere Park Tesisleri’nde gerçekleşen programa Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Deniz Kün, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula ve muhtarlar katıldı. Hendekli muhtarlar 2018 yılı ile ilgili hazırladıkları taleplerinin yer aldığı raporu da Başkan İrfan Püsküllü’ye sundular.

Hizmetler yüzde 100 arttı

Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula 2017 yılı ile ilgili bir değerlendirme yaparak, “Özel idare kapandıktan sonra bir geçiş dönemi yaşadık, köylerimiz büyükşehir yasası ile mahalle oldu ve belediyeye bağlandı. Ancak takdir edersiniz ki geçen yıl ki yapılan hizmet ve bu yıl ki yapılan hizmete bir baktığımızda neredeyse yüzde 100 bir fark var. Hendek’te 20 olan mahalle sayısı 71 köyün eklenmesiyle 91’e çıktı ve hizmet alanı genişledi. Dolayısıyla her şeyin bir acemiliği vardır. Bizler bunu karşılıklı istişare ve bilgi alışverişi ile aştık ve aşmaya da devam ediyoruz. Muhtar arkadaşlarımızla istişare yaparak mahalle mahalle 2018’de yapılmasını istediğimiz eksiklerimizi bir rapor haline getirdik. Başkanımıza bu raporu burada takdim edeceğiz. İnşallah 2018’de de aynı uyum ve verimlilikle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Yolumuz toz olmasın, suyumuz kaliteli olsun”

‘Büyükşehir yasası ile birlikte mahalle sayışımız 20’den 91’e çıktı ancak hala iller bankasından gelen paramız da çok büyük bir değişiklik olmadı’ diyen Belediye Başkanı İrfan Püsküllü sözlerine şöyle devam etti: “Ancak biz hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Eski köylerimizden 2019’a kadar emlak vergisi almıyoruz ve zannediyorum bu süre daha da uzayacak. Merkezde çok büyük bir sorunumuz yok, köylerde en büyük sorunumuz yol. İller Bankasından asfalt için kredi kullandık, mahallelerimizde ciddi bir asfalt yaptık. Yine aynı şekilde Sakarya Büyükşehir Belediyemizde ciddi bir asfalt yaptı, kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz. Uzak mahallelerimizden bize en çok gelen talep yol ve su. İnsanlarımız yolumuz toz olmasın, suyumuzda kaliteli olsun diyorlar.”

Doğalgaz ve kanalizasyon

Başkan İrfan Püsküllü, “Şu anda köy yerleşik alanlarına göre imar planları hazırlanıyor herhalde bu yılsonuna kadar da büyükşehire göndereceğiz ve büyükşehirle beraber yerleşik imar planları hazırlandıktan sonra doğalgazın bağlanması ile alakalı yakın mahallelerden çalışmalarımıza başlayacağız. Bazı bölgelerde kanalizasyon problemi var Akpınar ve Büyükdere mahallelerimizdeki bu sorunla ilgili SASKİ yatırım programına aldı, bir kısmına başladı diğer kısmı için de ihale süreci devam ediyor.

“Her yıl daha da iyi oluyoruz”

Büyükşehir yasası ile bir anda 91 mahalleye hizmet etmeye başladıklarını söyleyen Başkan Püsküllü, “Büyükşehir Yasası ile birlikte acaba hizmetlerde bir eksilik olur mu biz bunun altından kalkabilir miyiz dedik ama Hendek olarak biz bu işin altından kalktık. Eksiğimiz mutlaka vardır. Ama 5 yılda 91 mahallemizde hizmetleri büyük ölçüde tamamlamış olacağız. Bakın karla mücadele de birinci yıl zorlandık, ikinci yıl daha iyiydik ama bu yıl inanıyorum ki çok keyifli bir karla mücadele dönemi geçireceğiz. Bu yıl hiç giremediğimiz mahallelerimiz oldu, dolgu yaptığımız mahalleler oldu buralarda asfaltı yapamadık yolun oturmasını bekledik seneye yapacağız. Belediyemizin parasını tasarruflu kullanıyoruz, bakın bir km asfalt 150-200 bin TL’ye mal oluyor. İnce eleyip sık dokuyoruz, hakkaniyetle hizmet etmeye çalışıyoruz. Burada en önemli olan Hendeklilik bilinci ile birlik beraberlik içerisinde Hendek’i yönetmektir. Hendeklilerin refahı, huzuru ve mutluluğu tek hedefimizdir”  dedi.