“Yanındayız”
Hendek 25. Dönem Milletvekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali İnci tarafından düzenlenen Kent Konseyi toplantısına Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Garnizon Komutanı Deniz Kün, Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli, Esnaf Odaları Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, Sivil Toplum örgütü temsilcileri ve işadamları katıldı.


“Dövizi boz, oyunu boz”
Hendek Kent Konseyi Başkanı Ali İnci konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği bir olay vardı, yalnız olduğunu belirten bir ifade kullanmıştı. Hendek Kent Konseyi, Hendekliler ve Sayın Valimiz olmak üzere bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın yalnız olmadığını ve 15 Temmuz’da da yalnız bırakmadığımızı ve yanında olduğumuzu belirtmek üzere böyle bir program düzenledik. Ülkemizin ekonomik krize girmesini sağlamaya çalışanlara karşı, 15 Temmuz’da canımızı ortaya koyarak yapmış olduğumuz aynı mücadeleyi, mallarımızı ortaya koyarak yapacak olduğumuzun işaretini vermek üzere burada toplandık. 2. Organize Sanayi işadamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, esnaflarımız ve kooperatiflerimiz buradadır” dedi.

“Cumhurbaşkanımız yalnız değil”
İnci konuşmasına şöyle devam etti; “Hendek’te ileri gelen işadamlarımız ile birlikteyiz. 15 Temmuz’da büyük mücadele verildi, Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz gecesi Valimiz başta olmak üzere Sakarya halkı mücadelesini verdi ve başardı. Önemli bir dönemden geçiyoruz. Halkımız memleketine sahip çıkarak dolarları bozduruyor. Hendekli bir işadamımız darbe girişimi sonrası 18 Temmuz’da dövizini Türk Lirasına çevirerek örnek bir davranış sergiledi, kendisini tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız yalnız değil, Sakarya Valisi yanında, Sakarya halkı,  Hendek halkı yanında ve Türk insanı yanındadır. İnşallah bu krizi ortadan kaldıracağız. Bunun için dövizini boz, oyunu boz diyoruz.”

“Devletimiz varsa bizler varız, yoksa bizler yokuz”
2. OSB Dernek Başkanı Şükrü Bodur da bir konuşma yaparak, “Bu programda birlik ve beraberliğimizi Türkiye’ye göstermek için bir araya geldik. Döviz olayında hepimiz birlik ve beraberlikle desteğimizi gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. 2. OSB İşadamları olarak bu konuda ciddi anlamda destek veriyor ve her zaman Devletimizin yanındayız. Devletimiz varsa bizler varız, yoksa bizler yokuz. Bizler elimizden geldiği kadar destek vereceğiz” dedi.


Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da konuşmasında ekonomiye değinerek, “Memleketçe ve milletçe birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Çeşitli şekillerde ülkemizin önü kesilmeye çalışılıyor, çeşitli saldırılar yapıldı, bunların hepsinin azmettiricisi yurt dışındadır, bunların kim olduğunu biliyoruz. Birliğimize bütünlüğümüze, güçlenmemize, yeniden Büyük Türkiye hedefine doğru emin adımlarla ilerlememizi engellemek istiyorlar. Ülkemiz güçlendikçe, tarihi misyonuna sahip çıktıkça, ülkemiz gönül coğrafyasına sahip çıktıkça, çevresindeki hak ve hukuk mücadelesine sahip çıktıkça, yüreğini kanatan insan hakkı ihlallerine, ölümlere, katliamlara sahip çıktıkça, dünya çapında adalet çağrısı yaptıkça, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Dünya beşten büyüktür. Dünya’da 200’den fazla ülke var, beş ülkenin dediği değil, çoğunluğun dediği olsun, dünya hak ve adalet üzere yönetilsin. Dünyada azınlığın mutluluğuna yönelik gayri adil sistem devam etmesin dediği için Türkiye cezalandırılmak isteniyor. Bunun için FETÖ terör örgütü, PKK terör örgütü, DAEŞ terör örgütü, irili ufaklı terör örgütü şer koalisyonu oluşturularak ortak hedef, ortak düşman olarak Türkiye Cumhuriyeti gösterilerek saldırtılıyor. Halkımız, güvenlik güçlerimiz ile birlikte hepsinin üstesinden geliyoruz” dedi.

“Bir olacağız, diri olacağız”
Türkiye’ye farklı bir saldırının yapıldığını söyleyen Vali Coş, “Bu sefer ekonomik saldırılar başlattılar, biliyorsunuz ekonomik saldırılara karşıda yine akıllıca, birbirimizi destekleyerek, devlet büyüklerinin gösterdiği hedefler istikametinde pozisyon alarak, ekonomimize Devletimize milletimize güvenerek hareket ettiğimiz takdirde bu tuzakları da, bu saldırıları da boşa çıkartacağımız muhakkaktır. 15 Temmuz’da kanlı sıcak bir tehdit ve saldırı ile karşılaştık. Allah’ın İzni ile milletimizin cesareti, feraseti basireti ve Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, bütün Devlet erkanının siyaset erkanının aklı selim ile hareket etmesi ile,  milletimize yol göstermeleri ile, bu tehlikeyi bertaraf ettik, hain terör örgütüne yönelik milletçe tavır aldık, yüzlerce şehit verdik, ama Devletimizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi geleceğimizi, istiklalimizi, istikbalimizi, bu hainlere teröristlere teslim etmedik, sizlerin şahsında bütün vatandaşlarımıza, halkımıza, milletimize tekrar teşekkür ediyor, tüm şehitlerimizi rahmetle şükranla yad ediyoruz, gazilerimizi de hayırla saygıyla anıyoruz. Birlik içinde beraberlik içinde hareket edeceğiz, bir olacağız, pir olacağız, diri olacağız, bütün tuzakları bozacağız, Allah’ın inayeti ile ve sizlerin gayreti ile bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu gün burada döviz üzerinden yabancı paralar üzerinden ekonomimize yapılan saldırılara karşılık Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, bu konuda üzerine düşeni yapan mütevazide olsa, elindeki imkanı, gönlündeki niyeti bu doğrultuda ortaya koyan arkadaşlarımızla beraberiz, onların hepsine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Toplantı sonrasında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 18 Temmuz’da yüklü miktarda döviz bozdurarak ekonomiye destek veren Hendekli işadamı Mehmet Durak’a plaket verildi.