Yazıyı okuduktan sonra yayınlanmasında her hangi bir sakınca görmediğimizden okuyucumuzun isteğini kırmayalım dedik.

Bunun üzerine biz de okuyucumuzun gönderdiği “Hendek Sakarya’nın üvey evladı mı?” başlıklı yazıyı ufak tefek düzeltmelerle sizlere aktarıyoruz. İşte o yazı…;

“Yine yeni bir seçim ve yeni bir heyecan fırtınasının şimdilik lodos havasında geçtiği günlerdeyiz. Asıl fırtına ise AK Parti’nin aday belirleme sürecinde yaşanacak.

Bu seçim Hendek İlçemiz için bambaşka geçeceğini düşünüyorum. Hendek’te AK Partililerin yanı sıra taraflı tarafsız herkesin ‘artık yeter’ diyeceği bir seçim olacak.

Çünkü seksen bin nüfuslu bu ilçeden bir vekil çıkmasının ne kadar gerekli olduğunu anladığı ve bu beklentilerin tavan yaptığı bir seçim havasına giriyoruz.

Tahmin ve takdir edersiniz ki, bu seçimde bütün Hendek halkı Ali İnci’nin vekil olacağı düşüncesinin yaygın olduğu bir süreç yaşıyoruz.

Pekâlâ, Ali İnci’nin artık vekil olma zamanı geldi mi? Orasını bilemem ama Hendek’in artık Sakarya’ya bir vekil gönderme zamanının geldiğinden hiç şüphem yok.

Bu süreçte AK Parti İlçe Teşkilatına büyük görev düşüyor. Teşkilat artık masaya yumruğunu vurup tabandan gelen bu isteği İl Teşkilatı ve Genel Merkeze iyi anlatmalı.

Bunu anlatmak çok zor mu olacaktır? Tabi ki hayır! AK Parti kurulduğu gün fazilet partili belediyesi hiç düşünmeden AK Parti’ye katıldı.

Hendek o günden sonra üst üste üç dönem oylarını arttırarak seçim kazanan, son yerel seçimde yüzde 51, cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 71 oy aldı.

Bunun yanında yüzde oranı ile üye sayısında Türkiye birincisi oldu ve bu durumdan dolayı dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildi.

Buna Şenay Sakal ve İlçe Teşkilatı’nın da başarılarını eklersek, Hendek’in bir vekil çıkartma zamanının geldiği, bunu da üyesinden yöneticisine herkesin hak etti ortadadır.

Pekâlâ, AK Parti Hendek ilçesinden bir aday çıkartması gerekirse ‘bu kim olmalı!’ sorusunun yersiz olduğunu düşünsem de, yine de soruyorum; ‘kim olmalı ve neden?’

Tabi ki Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’den başkası düşünülemez, ya da düşünülmemeli. Ali İnci Hendek İlçesi’nde dört dönemdir belediye başkanlığı yapıyor.

Yaptığı başarılı hizmetlerin yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığı tartışılmaz bir isim olduğu da ortadır.

Ali İnci’yi burada anlatmak istemiyorum ama O’nu Hendeklilerden çok dışarıdan Hendek’i izleyenlere sormanız yeterlidir diyorum.

Kaldı ki Hendekli, O’nun göreve başladığı günden beri Hendek ilçesine çağ atlattığını görüyor ve biliyor.

Ben buradan Hendek Ak Parti ilçe başkanı Ali Kemal Sofu’ya da sesleniyorum. Eğer gerçekten AK Parti Hendek İlçe Başkanı iseniz, Hendek’in menfaatlerini düşünün.

Teşkilata ve Genel Merkeze Hendek halkının artık sabrının kalmadığını, Türkiye birincisi olan Hendek Teşkilatı’nın, Hendek halkının isteğine kulak verin.

Bu haklı isteğini geri çevirmenin uygun olmayacağını, yıllardır durup dinlenmeden her seçimde canını dişine takan bu teşkilatın çalışma şevklerini kırmayın.

Bu durumun gerek Hendek gerekse AK Parti Sakarya Teşkilatı’na olumsuz yansımalarının olacağını, görün.

Sakarya ve Hendek ilçesine olduğu kadar Türk Dünyası’na da hizmetleri olan Ali İnci’nin milletvekili adayı yapılmasının gerektiğini anlatın.

Bu anlamda en uygun dili kullanarak Hendek halkının hakkının teslim edilmesi gerektiğini anlatacağınızdan şüphe etmek istemediğimizi bilmenizi isteriz.

Bu yazıya son vermeden önce, AK Parti Sakarya İl Teşkilatı, daha önceki dönemlerde ki gibi sadece nüfustaki doğum yerleri Hendek olanları dikkate almayın.

Gerek Esat Pınarbaşı gerekse Ziya Cevheri ağabeylerimizin değil de, bu ilçede doğmuş, büyümüş, ilçeye hizmet etmiş isimlere yer verin.

Bu milleti düğününde, hastasında, cenazesinde ve her anını bu ilçede yaşamış birinin aday olmasının ne kadar elzem ve mantıklı olduğunun belirtmek isterim.

Hendek halkı kimseden sus payı istemiyor, en başta adalet ve bu adaletten doğan haklarını istiyor.

Artık yeter. Hendek İlçesi’ne üvey evlat muamelesi yapmayı bırakın. Saygı ve dualarımla…