Başkan İnci Kocaahmetler’de

Hendek’te etkili olan kar yağışı nedeniyle Kocaahmetler Mahallesi’nde heyelan tehlikesi meydana geldi. Bunun üzerine Ahmet ve Mustafa Tozgöz’e ait iki ev boşaltıldı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Selami Uludağ, Hendek Belediye Meclis üyesi Ahmet Kavakçı ve HAKUT Başkanı Yakup Borazancı ile birlikte Kocaahmetler Mahallesi’ne giderek incelemelerde bulundu.

hendek_heyelan2.jpg

Evler tahliye edildi

Kocaahmetler Mahalle Muhtarı Hasan Katı ve beraberindekilerle birlikte heyelanın olduğu yere giden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci incelemelerde bulundu. 7 kişilik Ahmet Tokgöz ailesi ve 5 kişilik Mustafa Tokgöz ailesinin yaşadığı evlerin tehlike altında olması nedeniyle tahliye edilmesine karar verildi. Başkan İnci, Tokgöz aileleri ile konuşarak yardımcı olunacağı sözünü verdi.

hendek_heyelan3.jpg

Can kaybı yok

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, yağan karın hızlı bir şekilde erimesi nedeniyle heyelanın meydana geldiğini söyledi. İnci, "Burada 2 hane var ve heyelan nedeniyle evleri boşalttık. Aileler güvenli yere yerleştirilecek. Vatandaşlarımıza gerekli yardımı yapacağız. En büyük tesellimiz can kaybının olmaması” edi. Belediye ekipleri heyelan sahasının etrafını güvenlik şeridiyle çevirdi. 

hendek_heyelan4.jpg