Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu temel atma töreninden sonra Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, protokolü ve misafirleri Bayraktepe’de ağırladı.

Hendek Belediye başkanı Ali İnci Hendek Organize sanayi girişinde yapılacak olan Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu’nun temel atma törenine katılan protokol ve misafirleri Bayraktepe’de yemekle ağırladı. Davete katılan protokole ve misafirlere teşekkür etti.

Protokol bir arada

Bayraktepe de ki davete Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Hendek MYO müdürü Prof. Dr. İbrahim Yüksel, Yıldız Holding Grup Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, MÜSİAD Başkanı Halit İnci, AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu üyesi Şenay Sakal, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Kadın Kolları Başkanı Fatma Gülşen Dursun, Ferizli Kadın Kolları Başkanı Yaşariye Döner, iş adamları, il genel meclis üyeleri, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

“Üniversite şehri olacağız”

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında Hendek’in eğitim şehri olma yolunda büyük bir adım daha attığını söyledi. İnci, “İlçemizin hak ettiğine inandığımız üniversite şehri olmasına katkı sağlamanın mücadelesi ve uğraşı içersindeyiz. Biz buna gönülden inanıyor ve inandığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

OSB’ye de hizmet verecek

SAÜ Hendek Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yüksel de yaptığı konuşmasında, “Yaklaşık 2 yıldan beri aralıksız süren gayret ve çabalarımızın bugün sonuçlarını almaya başladık. Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hendek OSB girişine yapılacak olan yüksekokul; sanayiye donanımla ara eleman yetiştirmenin yanı sıra bünyesinde oluşturacağı laboratuar, atölye ve diğer donanımlarda OSB hizmetine açık tutulacaktır” diye konuştu.

 “Kütüphane yapılacak”

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da Sakarya’da fakültenin olduğu tek ilçenin Hendek olduğunu belirterek, Hendek’te Eğitim Fakültesi’ne kütüphane yapılacağı müjdesini verdi. Elmas, “Hendek MYO’nun yeni yerine taşınması ile Hendek Kampüsü’nü sadece eğitim fakültesi kullanacak. Biz burayı daha da geliştirerek eksikleri gidereceğiz. Üniversitemize verdiği destekten dolayı Başkanımıza Ali İnci’ye teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

“Atölyeler çok önemli”

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ise, yeni eğitim yuvasının hayırlı olmasını dileyerek, “Yüksekokullar sanayinin en önemli ihtiyacı olan ara elemanları yetiştirmektedir. MYO’larının uygulama alanlarının olması, öğrencilerin teorik olarak gördüklerini pratiğe dökebilmeleri çok önemli. Şu anda 2700 m2 alanda eğitim gören çocuklarımız yeni yapılacak olan MYO’nda 15 bin 339 m2’de görerek öğrenecekler. Bu okulun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.