Hendek heyeti, Türk-Alman deneyim alışverişi çerçevesinde Dünya çapında İnşaat, Stadyum inşa ve Teknolojisi, enerji, elektrik, elektronik, mekanik ve bilgi-iletişim teknolojileri, katı atık fosil yakıt ve enerji üretilmesi konusunda Türkiye’de yatırım yapacak olan İmtech’in "Enerji ve çöp yönetimi" konulu çevre toplantısına katılmak üzere Almanya’ya gidiyor.

Ziyarette, İmtech firmasının Romanya’ya kurmayı hedeflediği makina üretim fabrikasının Sakarya’ya kurulması konusu görüşülecek. Makina üretim fabrikasının Sakarya’ya kurulması durumunda Sakarya’da 400 yan sanayi bu işten faydalanmış olacak. Gezide ayrıca Hendek’e kurulması planlanan katı atık fosil yakıt ve enerji üretim fabrikası hakkında da görüşmeler yapılacak. Hendek’te kurulması planlanan fabrikanın eğitim fabrikası ve AR-GE fabrikası olacak. 4 gün sürecek programda Imtech yenilikçi çevre teknolojilerinin tanıtımı, Baden - Württemberg Yenilikçiliğin Eyaleti’nde yapılacak.

Öte yandan 3 ay önce Almanya’dan gelen heyet Ankara’da Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nı ziyaret ederek görüşmelerde bulunmuştu.