Dört gündem maddesi ile başlayan oturum, gündeme üç madde ilave edilmesi oylanarak başladı. Meclisin gündeminde yer alan maddelerin hepsi oy birliği ile kabul edildi. İlave gündem maddeleri de aynı şekilde  oy birliği ile geçti.

“Doğru işlerin yanındayız”

İlave edilen maddelerin oylanmasının ardından, Başkan İnci, konuyla ilgili meclis üyelerine söz verdi. MHP  grup sözcüsü Hüdaverdi Bahadır söz alarak, “Biz MHP gurubu olarak ilçemizde menfaatler ve şartlar ne olursa olsun katkı yapmaya kararlıyız. Yüce meclisi engellemek gibi bir niyetimiz yok. Doğru, şeffaf ve halkımızın yararına olan kararlarda hemfikiriz” dedi.

Sel felaketi bilgi

Bahadır, “Sel felaketinden dolayı Hendek’in  7 milyon lira  zarara uğradığını açıkladınız. İlçemizde tarımsal zarar ve kamu zararı ne kadar” sorularını yöneltti. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, bu sorulara cevap vererek, “İlçede sel felaketi sonrasında yapılan tespitlerde, Büyükşehir Belediyesi’nin 2. OSB’deki arıtma tesisindeki zarar 5 milyonun üzerinde.  Bizim Hendek Belediyesi olarak uğradığımız zarar ise mahallelerimizin asfalt ve yolları, sanat yapıları. Tarım olarak 28.9 hektar ekim alanları sular altında kaldı. Çiftçi perişan. Hendek halkı bilsin ki 7 milyon liralık zarar  Hendek Belediyesinin omuzlarındadır” dedi.

hendek_belediye_meclisi2.jpg

AK Parti grup sözcüsü Şenay Sakal da konuyla ilgili, “Hendek halkımız bilmelidir ki sadece 2. OSB’de bir fabrikanın 3-4 milyon lira zararı var. Zannediyorlar ki Hendek’in toplam zararı budur. Açıklanan 7 milyonluk zarar sadece Hendek Belediyesinin sırtına yüklenen zarardır. Diğer kurum ve kuruluşlarımızın zararı bu tespitin içerisine dahil değildir” şeklinde konuştu.

Meclis oy birliği ile destek verdi

Gündemin bir diğer maddesi ise daha önceki meclis oturumunda sıcak asfalt işi için 2,5 milyon lira iller bankasından borçlanma yetkisinin 4 milyona çıkartılması maddesi oy birliği ile geçti.