Zabıta ekipleri özellikle otobüs duraklarında, ağaç ve elektrik direklerine izinsiz asılan afişlerin yasal olmamasından ötürü afişleri topluyor. Belediye ekipleri afişlerin asılabileceği noktaların belli olduğunu bu noktalar haricinde asılan afişlerin ilçe genelinde söküleceğini belirttiler

Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe genelinde bulunan otobüs duraklarına asılan afiş ve bildirileri toplamaya devam ediyor, belediyeden izin alınmadan ve yasal yerlere asılan el ilanları, çevre ve görsel kirliliğe neden olmaları sebebiyle sökülüyor. Ayrıca firmaların yönlendirme levhaları pazartesi itibari ile toplanmaya başlanacak. Toplandıktan sonra asanlara da cezai işlem uygulanacak.

“Reklam afişlerinin asılacağı noktalar belli”

Hendek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, afişlerin reklamların asılacağı yerlerin belli olduğunu bunun haricinde asılan tüm reklamların kaldırılacağını, ilçe genelindeki otobüs duraklarına yapıştırılan veya asılan pankart ve afişler, kirliliğe yol açtığı gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından toplanıldığı, görsel kirliliğin yanı sıra çevre kirliliğine de yol açan afiş ve pankartları asanlar hakkında cezai işlem başlatılacağını, bildirdi.