Yenikent Devlet Hastanesi’nde Hemşireler Haftası kutlandı. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, İdari Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Hacı Ali Kahya, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Adil Murat Akgül, hastane yönetimi ile hemşireler ve sağlık personeli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Sağlam, sosyal medyada gördüğü “Bir insanın hayatını kurtardığında sana kahraman derler, sevecen yaklaştığında sana arkadaş derler, bakımda bilimsel teknikleri kullandığında uzman derler, bunların tümü birden yaptığınızda sana hemşire derler.” mesajını paylaştı. Hemşirelerin alkışlarının ardından sözlerine devam eden Sağlam “Sağlık hizmetleri zincirinin en önemli halkası olan hemşirelerimiz hastaya değen bir el olarak olmazsa olmaz bir işi yerine getiriyor. Sizlerin şahsında burada olmayan arkadaşlarınızın da Hemşireler Gününü kutlarım. Yapmış olduğumuz iş sağlık hizmeti ve bu hizmetin içinde emeği geçen hiç kimseyi ayıramayız. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.


Genel Sekreter Sağlam’ın ardından konuşan Başhekim Opr. Dr. Akgül, hemşirenin önemini hekimlerin lokomotifi olarak adlandırıyorum. Bir hastanın hastaneye gelmesi ile her bölümde hemşirelerimiz o hastayla alakadar oluyor. Sevgi, saygı ve anlayışla işinizi yaparken arada bu anlayışa rağmen yüzde 1’de olsa sorun yaratan, yapılanları algılamak istemeyen hastalar veya yakınları oluyor. Lütfen bu durumlara bakarak şevkiniz kırılmasın, bu durumlarda sizlere ‘Allah razı olsun’ diyen yüzde 99 aklınıza gelsin. Hepinizin Hemşireler Gününü kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından slayt gösterisi eşliğinde hemşireler günü için hazırlanmış kısa film gösterisi gerçekleşti. Daha sonra 30. çalışma yılını tamamlayan sağlık çalışanlarına plaket verildi. Plaket törenin ardından hastane yemek hanesinde yemek ikramı yapılarak Hemşireler Günü pastası kesildi.