Alınan bilgiye göre, Atatürk Spor Salonu'ndaki judo kursunda antrenörlük yapan Pınar Batman, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Dursun Ali Yaman hakkında başörtülü sporculara hakaret ettiği iddiasıyla kaymakamlığa dilekçeyle şikayette bulundu. Bunun üzerine kaymakamlık, Yaman hakkında soruşturma başlattı. Olayla ilgili olarak kursiyerler ve velilerinin bilgisine başvuruldu.

Şikayette bulunan Pınar Batman, İlçe Halk Eğitim Merkezince açılan judo kursunu denetlemeye gelen Yaman'ın, Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan başörtülü kız öğrencilere hakaret ettiğini öne sürdü.

Batman, “Yaman, antrenman saatinde bayanların toparlanmasına izin vermeden, 'onların başörtülerini mi bekleyeceğim' diyerek, içeri girdi. Sporculara, "Başörtülü spor yapılır mı, böyle spor olmaz" diyerek, hakaret etti. Beni de "Sen bunlarla mı müsabakalara katılacaksın" diyerek hakaret etti ve küçümsedi” dedi.

hakarete_sorusturma2.jpg

Yaman'ın daha sonra kendisini makamına çağırdığını iddia eden Batman, burada da "Senin paranı ben veriyorum, patronun kim" şeklinde hakarete maruz kaldığını ileri sürdü.

"Antrenman esnasında hakarete uğrayan sporcularım kursu bırakma kararı aldı" diyen Batman, kendisinin de "baskıcı ve tehditkar" tutumu nedeniyle Yaman'la çalışmama kararı aldığını söyledi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaman da kursu denetlemeye gittiğini dile getirerek, bazı eksiklikler olduğunu, öğrenci sayısının kendilerine verilen listeden daha fazla olduğunu gördüğünü iddia etti.

Bu konuda uyarıda bulunduğunu savunan Yaman ise, "Birkaç defa daha denetlemeye gittiğimde kursun kapalı olduğunu gördüm. Bundan dolayı gerekli uyarıları yaptım. İçeri girdiğimde kapıyı judo antrenörü açtı. Dışarıdan kapıyı açmam mümkün değil, kapı içeriden açılıyor. İçeriden hazır olması için bana 5 dakika verdiler. Ben de yağmurun altında 5 dakikadan fazla bekledim, içeri girdiğimde öğrencilere sordum. 'Başörtüsü sizi bu kadar sıkıntıya sokuyor, müsabakalarda rahat olabiliyor musunuz' dedim. Bu sorumu büyüterek bu hale getirdiler ve basına servis ettiler. Başörtüsü için kellemizi veririz, başörtüsüne hakaret etmem söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

hakarete_sorusturma3.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir de "Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Şu an konu hakkında yorum yapmamız doğru değil" dedi.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ise kursun belediye bünyesinde devam edeceğini söyledi. / www.akyazihaber.com