Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mahallemde İftar Var’ programının ardından Sapanca Belediyesi tarafından yaptırılan Spor Kompleksi’nin açılışı gerçekleştirildi.

MAHALLEMDE İFTAR VAR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mahallemde İftar Var’ programları devam ediyor. Karapürçek, Erenler, Taraklı, Arifiye, Hendek, Geyve, Kaynarca, Serdivan ve Karasu’da düzenlenen programların ardından Sapanca Buluşması da gerçekleştirildi. Süleymaniye Camii Başimam Hatibi,  Türkiye Kuranı Kerim Okuma 1.’si Ekrem Nalbant’ın tilaveti ile başlayan programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu beraberinde Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ile gönül sofralarında misafir edilen vatandaşlar ile tek tek ilgilendi ve Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi. İftar programının ardından çocukların ilgi ile takip etiği Meddah ve Gölge Oyunu gösterisi gerçekleştirildi.

SPOR KOMPLEKSİ AÇILDI

‘Mahallemde İftar Var’ etkinliklerinin ardından Sapanca Belediyesi Spor Kompleksi açılış töreni gerçekleştirildi. Voleybol, hentbol ve basketbol sahası ile sosyal alanlardan oluşan tesisin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu,  STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

SAPANCA’NIN SEMBOLÜ OLACAK

Sapanca Belediyesi Spor Kompleksinin tanıtım filmi gösterimi ile başlayan programda ilk sözü alan Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programının ardından tesisin açılışını gerçekleştiriyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Uslu, “Hamdolsun çalışmalarımızın tamamlanmasıyla çok güzel bir tesisi inşa ettik. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum. Tesisimiz Sapanca için sembol olacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Bizlerden desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DEĞER KATAN HİZMETLER

Şehir genelinde alt yapı ve üst yapı hizmetlerini bir bir hayata geçirildiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sapanca’nın 15 sene önceki durumunu çok iyi biliyoruz. Bundan 15 yıl önceki Sapanca ile günümüz Sapanca’sı arasında büyük farklar var. Değişen Sapanca’nın mimarı başkanımızı tebrik ediyorum. Alt yapı hizmetlerini bir bir tamamlayan Sapanca, üst yapı hizmetlerinin de tamamlanması için çalışıyor. Sapanca’ya değer katan hizmetler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. İnşallah, ihalesini yaptığımız Sapanca Meydanı’nı en kısa zamanda tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu tesislerin hizmete açılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tesisimiz şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

HER ALANDA NİTELİKSEL İŞLER

Programda son sözü alan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ise, “Tesisimizin açılışından önce Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programındaydık. İlk kez katılma fırsatı bulduğum bu güzel organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de çok önemli hizmetler hayata geçiriliyor. Her gün birbirinden daha değerli hizmetler ortaya koyuluyor. Birileri bardağın dolu tarafını görmek istemese de bugün Sakarya’da ortaya koyulan yatırımların bedeli büyük rakamlara ulaşmış durumdadır. Belediyelerimiz her alanda niteliksel işleri hayata geçiriyor. Muhteşem bir alana dönüştürülen bu hizmetin hayata geçirilmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

Konuşmaların ardından spor kompleksinin açılışı gerçekleştirildi. Havai fişek gösterilerinin ardından genç sporcularla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu ile Sapanca Belediye Başkanı Uslu, bol bol hatıra resmi çekildi.