Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre önce kurulan Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, şehir genelinde tarım alanında faaliyetlerinim sürdüren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Görüşmede tarım konusunda yapılan çalışmalar ve yeni yatırımlar ile ilgili tecrübe paylaşımında bulunuldu.

Tarım potansiyeli

Toplantıda konuşan Çelebi, “Sakarya’nın tarım potansiyelinin bilincinde olan Büyükşehir Belediyemiz bu alanda örgüt şemasına kısa bir süre önce daire başkanlığımızı kazandırdı. Biz de ilk gün itibari ile çalışmalarımızı başlattık. STK’larımızla sürekli diyalog halindeyiz. Sizlerden gelen talepler her zaman için önceliğimiz oldu. Hedefimiz hep birlikte şehrimizin tarımsal üretim göstergelerini daha da yukarılara taşımaktır” diye konuştu.

“Muhtarlar çözüm ortaklarımızdır”

Muhtarlar ile de çözüm odaklı çalıştıklarına değinen Yusuf Çelebi, “Muhtarlarımız görev yapmış oldukları mahallelerin öncelikli meselelerini yerel yönetimlere iletmede köprü görevi görmekteler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun da ifade ettiği gibi; muhtarlarımız ile çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle olduğu gibi muhtarlarımızla da önemli çalışmaları hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.