Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında toplandı. Bir önceki oturuma ait 6 gündem maddesinin karara bağlandığı oturumda Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi kabul edildi. Başkan Toçoğlu’nun hayırlı hizmetlere vesile olmasını dilediği yeni yıl bütçesi 600 milyon olarak kabul edildi.
 
16 ilçede ciddi hizmetler
Büyükşehir Meclisi’nin 2. birleşiminin ardından SASKİ Genel Kurulu gerçekleştirildi. 10 maddelik gündem kapsamında konuşan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, 16 ilçede altyapı ve içmesuyu başlıklarında ciddi hizmetler yaptıkları vurgusunda bulundu. Enerji giderleri konusunda yapılan yeni düzenlemelere ilişkin de ayrıntıları paylaşan Rüstem Keleş, Avrupa Birliği (AB) müktesebatı gereğince atıksu yönetimi konusunda gerekli adımları attıklarını söyledi.


 
“Yeni hizmetler için çalışacağız”
MHP grubu ise enerji maliyetleri konusunda atılacak yeni adımlara ilişkin yaptıkları değerlendirmelerde tarife değişikliklerine ilişkin yeni hükümlerde en önemli ilkenin adalet olması gerektiğini belirttiler. Başkan Toçoğlu ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Şu anda SASKİ 16 ilçede ciddi altyapı yatırımları yapıyor. Bunu yönetmek gerekir. Tüm eleştirilere saygı duyuyoruz. Yeni hizmetler için çalışacağız” ifadelerini kullandı.  
 
10 madde görüşüldü
10 maddenin görüşüldü SASKİ Genel Kurulu’nda ilk madde oy çokluğuyla kabul edildi. Maddeye MHP grubu ret oyu verdi. 2, 3 ve 4. maddeler meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilirken; 6 ve 7. maddeler Hukuk Komisyonu’na, 8, 9 ve 10. maddeler ise Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. 5. madde kapsamında kurulması öngörülen denetçi seçimine ise bir önceki yıl da aynı görevi sürdüren meclis üyeleri Ali Kasım Aksoy ve Serdar Yener (asıl); Samet Zurnacı ve Recep Boğaz (Yedek) seçildi. Genel Kurul’un SASKİ’nin tahmini bütçesini tekrardan görüşmek üzere 25 Kasım Cuma günü saat 15.00’da tekrar toplanması kararı verildi.