Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi (HSBYKV) İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Oğuzhan Özkan, Sakarya İHH Başkan'ı Sebahattin Aydın, Sakarya İHH Yetim Birimi Başkanı Abdurrahman Şafak, Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkan Yardımcısı Ali Akıllı ve 16 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörleri katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve HSBYKV Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Oğuzhan Özkan ise proje uygulama esasları ile ilgili şu bilgileri aktardı: “Her ilçemizde bir koordinatör belirledik. Sizler de en kısa süre içerisinde bir okul koordinatörü belirleyerek sunumların yapılmasına gayret göstermelisiniz. Şehrimizde bulunan tüm okullarda yetim konusu işlenmeli, tüm okullarımız HSBYKV projesine katılım sağlamalıdır. Tüm okullarımızda yetim afişlerimiz ve sponsor olunan çocukların yetim özet formlarının yer aldığı panolar oluşturulmalıdır.  Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden, Sendika ve İHH Sakarya Şubemizden ihtiyaç halinde her türlü desteği alabilirsiniz.  Sakarya olarak 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı hedefimiz geçen yılın üzerine çıkarak 2000 yetim muhafaza etmek olmalıdır. ’’  
 Sakarya İHH Yetim Birimi Başkanı Abdurrahman Şafak; 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Sakarya’da 1213  yetimin okullarda desteklendiğini, bu rakamla Sakarya'nın Türkiye de 3. sırada yer aldığını; ama bunun yetersiz olduğunu, bu sayının daha da artabileceğini ve Sakarya'nın bu potansiyeli gösterdiğini dile getirdi.



Şafak; “Bu proje kapsamında 56 ülkede 14 binden fazlası Türkiye’de olmak üzere toplamda 88 bin yetim muhafaza ediliyor. Sakarya özelinde bu projeden her ay düzenli olarak yardım alan 70 yetim kardeşimiz var” dedi.

Sakarya İHH Başkan'ı Sebahattin Aydın, iyilik ve merhamet hareketi olarak kurulan İHH'nın ilk olarak 1992 yılında Bosna Savaşı sırasında Bosnalı yetimler ve aileleri ile ilgilenmeye başladığını, 2007 yılında Sponsor Destek Sistemini geliştirdiğini, 2013 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet işleri başkanlığı ve Eğitim Bir Sen ile imzalanan protokollerle "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine başlandığını belirtti.

Aydın, dünyada herhangi bir korunma imkanına sahip olmayan 200 milyon yetimin olduğunu, bu yetimlerin organ mafyası, uyuşturucu baronları, insan kaçakçıları ve savaş ağalarının iştahını kabarttığını belirterek, “Biz bu yetimlere sahip çıkmak zorundayız, sahip çıkmadığımız her yetim ya bu grupların ya da misyoner kuruluşların etkisine açık hale geliyor. Afrika'da adı Ahmet, Muhammed, Hüseyin olan Rahipler var, ulaşamadığımız her yetimden bizler sorumluyuz. Dünyada 4,5 milyon yetime kiliselerde destek sağlayan misyoner örgütler var. İslam dünyası henüz bu rakamların çok uzağında orta vadede hedefimiz 1 milyon yetime kucak açabilmek” diye konuştu.