Adapazarı Kavaklar Caddesi’nde bulunan HDP binasının kapısı 21 Aralık 2014 günü iki şahıs tarafından yakılarak zarar verilmişti. Şahıslar güvenlik kameralarından tespit edilerek yapılan operasyonla yakalanmıştı. Sanıklar için Sakarya Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesinde haklarında açılan davada mahkeme heyeti, davanın kasten öldürme suçundan yargılanmasının yapılması için dosyayı Sakarya Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. 1. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen dava da sanık Emre. C. ve Enes Ç. “Siyasi Partiler veya Meslek Kuruluşlarının Kullanımında olan Bina, tesis veya Eşyaya Zarar Verme” suçlarından hakim karşısına çıktı. Gerçekleşen mahkemeye sanıklar, mağdurlar ve avukatlar katıldı.

“Amacımız sadece kapıya zarar vermekti”

Ağır ceza mahkemesinde görülen ilk davada mahkeme heyeti sanıkların tekrardan ifadelerini aldı. Aynı ifadeleri veren sanıklardan Enes Ç., ifadelerine ekleme yaparak, “Pişmanım. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Amacımız siyasi partinin kapısına zarar vermekti. Biz içeride insan olduğunu bilmiyorduk. İnsan olduğunu bilseydim bu eylemi gerçekleştirmezdim. Benim psikolojik sorunlarım oldu. Kişilik bozukluğu ve panik atak gibi. Askerden de alınan raporum var. Ben her türlü zararı karşılamaya hazırım” diye konuştu.

Duruşma ertelendi

Sanıklar, mağdurlar ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti sanık Enes Ç.’ın ifadesinde verdiği panik atak ve kişilik bozukluğu rahatsızlığına binaen Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden rapor alınmasını uygun görerek davayı ileriki bir tarihe erteledi. / İHA