SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan’ın da hazır bulunduğu ziyarette daha önce şehre müjdesi verilen Adapazarı Treni’nin yerin altına alınması konusundaki son hazırlıklar değerlendirildi. Görüşmeler sonunda projede zemin etüdü çalışmalarının kısa süre içerisinde başlatılacağı açıklandı.

Şehre Hayırlı Olsun

Yapılan incelemenin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “7 Haziran Genel Seçimleri’nde Sayın Başbakanımız, tren hattının yerin altına alınacağının müjdesini vermişlerdi. Bu kapsamda TCCD Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği halinde başlatılan çalışmalar devam ediyor.  İnşallah tren yer altına alınacak. Çalışmalarımız kapsamında TCCD Genel Müdürü Ömer Yıldız ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan ile Adapazarı Garı, hemzemin geçitler ve hat üzerinde incelemelerde bulunduk. İnşallah kısa süre içerisinde projede çalışmalar başlayacak. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Süreç Devam Ediyor

TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, “Adapazarı treninin yer altına alınması konusunda proje çalışmaları devam ediyor. Bilindiği üzere şehir içi raylı sistemler ile ilgili projeleri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü üstleniyor. Bakanlığımızın daha önce ilan edilen projeyle ilgili hazırlıkları sürmekte. Biz de bugün Adapazarı Tren Garı ve hat üzerinde incelemelerde bulunduk. Proje çalışmalarını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne devretmiştik. Süreç devam ediyor. Sakarya’ya hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Hemzemin Geçitler Yer Altına

Projede gelinen son noktayı açıklayan Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan ise, “Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Feridun Bilgin’in talimatları ile Adapazarı Garı yakınındaki tren yolu hattının yer altına alınması konusundaki proje çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlığımızın iş bölümü itibari ile şehir içi raylı sistemlerinin yapımı ve inşası Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Ön projemiz ile ilgili detaylı uygulama çalışmaları gerçekleştirerek sürece devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Zemin Etüdü

Turan, “Sayın Başbakanımızın müjdesini verdikleri gibi şehir merkezine kadar olan demir yolu hattını en kısa zamanda yerin altına alacağız. Çalışmalarımız kapsamında Harmanlık, Donatım, Ofis ve 1. hemzemin geçidin olduğu noktalarda demiryolu hattımız yer altında olacak. Kentpark İstasyonumuz da yer altına inşa edilecek.  Buradan ilçe araba garajına da bağlantı sağlanacak. Kısa süre içerisinde hat üzerinde zemin etüdü çalışmalarımıza başlayacağız. Proje ekibimiz de uygulama çalışmalarına başladı. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü olarak en kısa zamanda istasyon ve tren yolunu yer altına alacağız” ifadelerini kullandı.