AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Yardımcısı Metin Kurtuluş’un da katılımıyla kısa adı CANBES olan Canları Besleme Etkinliği, hız kesmeden devam ediyor. Her Pazar bir araya gelen hayvanseverler, Carrefour Adapazarı, Murat Baklava ve Viyana Schnitzel sponsorluğunda sokak hayvanlarını besliyor.

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelerek salı, cuma ve pazar günleri sokak hayvanlarını besleyen hayvanseverlerin durağı bu hafta sonu yine Keresteciler Sitesi ve Karaman mahallesi ormanlık alanı oldu.

Sokak hayvanlarının her geçen gün artmasının nedenlerinin başında, pet shoplardan alınan ve daha sonra sorumsuzca sokaklara bırakılan hayvanlardan kaynaklandığını belirten hayvanseverler, “Amacımız sokaklarda aç, hasta ve halden düşmüş hayvanları imkanlarımız dahilinde beslemek, kısırlaştırmak ve kendi doğal ortamlarında yaşamalarını sağlamaktır” dediler.

Sokak köpekleri ile ilgili en büyük korkularının zehirlenmeleri olduğunu söyleyen gönüllüler, “Bu nedenle onları beslemek ve sevgi göstermek insani ve dini sorumluluğumuzdur. Hayvanlara karşı şefkat ve merhamet göstererek onları koruyup güzel muamele etmek bir Peygamber davranışıdır. Ayrıca kötü hayvan yoktur, kötü sahip vardır. Bu nedenle köpeklere öğretilen kötü davranışlar sahipleri tarafından öğretilir ya da yaşadıkları hayatta sokaklarda gördükleri şiddet ve aç olduklarından kaynaklıdır. Köpek korkusu öğrenilen bir duygudur. Yanlış inançlar bu korkuyu pekiştirir ve çocuklara öğretilir” diyerek tüm toplumu hayvanlara karşı daha duyarlı olmaya davet ettiler.