Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, kedi ve köpeklerde artık ölüm nedenlerinin başında kanserin geldiğini söyledi.
Yurt dışında yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, hayvanlarda kanserden ölüm oranının yüzde 50’ye vardığını dile getiren Mustafa Yıldız, bu oranın çok yüksek olduğunu belirtti.

Yıldız, “Kanserlerin nedenlerine baktığımızda; beslenme, çevre, genetik vb. faktörler rol almaktadır. Bunların ilk ikisinde insan faktörünün çok önemli bir rolü vardır. İnsanoğlu bindiği dalı kesmektedir. Gerek gıdalara gerekse çevreye verdiği her türlü kimyasal, radyasyon vb. kirlenmeler çevreyi yok ederken, aslında insan hem kendisini hem de tüm canlıları yok etmeye başlamıştır. Artık buna dur demenin zamanı geldi de geçiyor. 21. Yüzyılda yaşayan tüm insanlık doğaya ve de yaşadığımız çevreye çok duyarlı olmak zorunda. Bu hem insan nesli için hem de yaşadığımız çevreyi paylaştığımız diğer canlılar içinde geçerlidir” dedi.

Yıldız, son olarak gerçekleştirdikleri bir ameliyatta, Sapanca’da oturan bir vatandaşın köpeğinde bulunan tümörün alındığını söyledi. Tümör ameliyatının ardından köpeğin 10 gün içinde sağlığına kavuşacağını söyleyen Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, “Köpeğin hayatını son derece zorlaştıran, ayağında deri ve de kaslarına yerleşen tümör, başarılı bir operasyonla alındı. Bundan sonra eski sağlıklı günlerine tekrar dönecek” diye konuştu.