HAYBİS’e kaydediliyor

Hendek Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda sokak hayvanları için mikroçip uygulamasına geçti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre belediyeler, sokak hayvanlarına mikroçip ve kulak küpesi takarak, bilgileri ve fotoğrafıyla birlikte Hayvan Koruma Bilgi Sistemi’ne (HAYBİS) kaydediyor.

665 sahipsiz hayvana kısırlaştırma

1 Mayıs 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe giren genelgeyi Hendek Belediyesi de uygulamaya başladı. Yayımlanan genelge doğrultusunda sokak hayvanlarının kayıt altına alınması için, her sokak hayvanına bir mikroçip ve kulak küpesi takılacak. Ayrıca hayvanların fotoğrafları da çekilerek, bilgileri ile birlikte HAYBİS’e kaydediliyor.

Sahipli hayvanlara ücretsiz hizmet

Hendek Belediyesi Veterineri Kemal Atala, haftada ortalama 20 sokak köpeğinin kısırlaştırılarak kuduz aşısının yapıldığını, kulak küpesi ve mikroçip takıldığını söyleyerek, kısırlaştırmanın istenildiği takdirde sahipli ev hayvanlarına da ücretsiz olarak yapıldığını ifade etti. Hendek Belediyesi son bir yılda 665 sokak köpeğini kısırlaştırıp kuduz aşısını yaparak küpe taktı. Ayrıca 82 sahipli hayvana sahiplerinin isteği doğrultusunda kısırlaştırma yapıldı.