Karasu İlçesinde yaşamını sürdüren Türk Sinemasının emektarlarından, Yeşilçam’ın ünlü yönetmelerinden Abdulgani Sarı, fotoğraf çekerken duvardan düştü ve omurilik hasarı oluştu. Ambulansla Ferizli devlet hastanesine daha sonra Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi acil servisine giden Abdulgani Sarı, müşahede altında tutulması gerekirken, “Bir şeyi olmadığı” öne sürülerek evine geri gönderildi.
Hastaneden otomobille evine giderken fenalaşan Abdulgani Sarı, Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’ndeki ilgisizlik nedeniyle yakınları tarafından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülünce felç olduğu ortaya çıktı.

Düşme nedeniyle boyun ve omurilik hasarı oluşmasına rağmen, Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alınmayıp “mesai gününde gelirsiniz” denilip  sadece bir iğne yapılarak evine gönderilen ve hastanede taşınırken tekerlekli sandalyeden de düşürülen Abdulgani Sarı’nın eşi Maria Chroni Sarı, bu durumunun sorumluluları hakkında dava açacaklarını söyledi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin büyük ilgi ve duyarlılık gösterdiğini ifade eden Abdulgani Sarı’nın eşi Maria Chroni Sarı, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, hekimleri ve hemşirelerine de teşekkür etti.