Karapürçek Küçücek şantiye alanında gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Abdulrauf Ulusoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, , SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, SESOB Başkanı Hasan Alişan, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir,  AK Parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


 
“Su kalitemizi daha yukarılara taşıyoruz”
Programın açılış konuşmasında proje ile Karapürçek’in altyapı geleceğini garanti altına alacaklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Şehrimizi ve Karapürçek’i ilgilendiren 33 milyon liralık çok büyük bir altyapı projesini bugün hayata geçiriyoruz. Söz konusu proje ile Karapürçek ve Akyazı Küçücek Mahallemizin altyapısını uzun yıllar garanti altına almış olacağız. Hayata geçirdiğimiz projelerle dört bir tarafı sularla çevrili bir şehir inşa ediyoruz. Çok defa dile getirdiğimiz gibi; suya hizmet etmeyi kula hizmet etmek gibi görüyoruz. Bir yandan içmesuyu ağlarımız ile her noktaya içmesuyu ulaştırırken bir yandan da inşa ettiğimiz arıtma tesisleri ile su kalitemizi daha da yukarılara taşıyoruz. Yeni projelerle mevcut yüzde 75 olan kanalizasyon ağımızın, yüzde 90’ın üzerine çıkarılması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu noktada bize her türlü desteği vererek söz konusu yatırımları hayata geçirmemizde büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve bizimle beraber yoğun bir şekilde çalışan SASKİ ekibimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
“Zoru değil imkansızı başarıyorlar”
Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, “Karapürçek ilçemiz için nüfus ölçeğinde çok önemli bir yatırımı Büyükşehir Belediyemiz hayata geçiriyor. İlçemiz için gerçekten çok büyük bir yatırım. Böyle önemli ve büyük bir yatırımı ilçemize kazandıracak olmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanırken. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akçan, “Gelişmiş ülkelerin en büyük gösterinden biri de altyapıdır. Bölge ve ülke olarak geçtiğimiz zor günlere rağmen kararlılıkla altyapı ve üst yapı yatırımlarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel ise, “Gerçekten Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ hayata geçirdiği dev projelerle zoru değil imkânsızı başarıyor. Böyle önemli projeleri ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


 
“33 milyonluk yatırım”
Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin dört bir yanında çok önemli altyapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Kocaali’den Taraklı’ya, Hendek’ten Sapanca’ya; Sakarya’nın tamamına yerin altına da üstüne de hizmet götürüyoruz. Yeni Büyükşehir Yasasıyla hizmet alanımıza bağlanan tüm ilçelerimizde altyapı anlamında bir sorunumuz yok. Yeni projelerimiz de devam ediyor. Bugün de Karapürçek için son derece önemli ve büyük bir ihtiyaç olan bu çalışmanın temelini atıyoruz. 33 milyona mal olacak bu çalışmalar sayesinde Karapürçek ilçemiz Allah’ın izniyle sorunsuz bir altyapıya kavuşmuş oluyor” ifadelerini kullandı.
 
“SASKİ varsa sorun yok”
Başkan Toçoğlu, “128 kilometre içmesuyu hattı, 80 kilometrelik kanalizasyon hattı ve sağlam altyapı için gerekli olan 4 kilometrelik yağmursuyu hattını Karapürçek’e kazandırmış olacağız. Karapürçek’i sağlam altyapıyla buluşturmak için çıktığımız bu yolda aynı şekilde Akyazı’nın Küçücek Mahallesi’nin içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu kanalı ihtiyacını da karşılamış olacağız. Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisine entegre olacak çalışmayla musluklara daha kaliteli ve bol içmesuyu ulaşacak. Büyükşehir Belediyesi olarak SASKİ varsa sorun yok düsturu ile yolumuza devam ediyoruz. İnşallah şehrimizin tamamını sorunsuz bir alt yapıya kavuşturacağız” diye konuştu.


 
“Ülkemizin güçlü olması gerek”
“Bu çalışmalar çok kolay olmuyor. Az önce de ifade ettiğim gibi, bugün temelini attığımız projenin toplam maliyeti 33 Milyon TL. Bu tarz değerli hizmetlerin sizlerle buluşmasında hiç şüphesiz şehrimizin, kurumlarımızın gücünden çok daha önemli olan şey ülkemizin güçlü olmasıdır. Allah’ın izniyle önümüzde yine çok önemli bir süreç var. Bu sürecin memleketimiz için daha iyiye, daha güzele vesile olmasını diliyorum. Bugüne kadar nasıl birlik ve beraberlik içerisinde geldiysek, inşallah bundan sonraki süreçleri de hep birlikte atlatacağız.”