Edinilen bilgilere göre, Karasu ilçesi Manavpınarı Mahallesinde D.K isimli şahsın evine giden 3 şahıs, bir tanıdık vasıtasıyla hasta ziyaretine geldiklerini belirterek kendilerini eve davet ettirdi. Bir süre evde kalan şahısların ayrılmasının ardından yastığının altındaki cüzdanını kontrol eden D.K, 2 bin TL emekli maaşının olmadığını fark ederek durumu jandarmaya bildirdi.

Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan Jandarma, şüpheli şahısların 54 BD 929 plakalı beyaz renkli bir minibüs kullandıklarını ve minibüsün de G.D isimli bayan bir şahsa ait olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine incelemelerini derinleştiren ekipler, söz konusu aracın Karadeniz Ereğli’den Adapazarı’na daha sonra da Karasu’ya gittiğini belirledi.

Tüm bu tespitler neticesinde Karasu İlçe Jandarma Komutanlığınca diğer İlçe Jandarma Komutanlıkları ile koordineli bir şekilde aracın izini süren ekipler, önceki gün minibüsün tekrar Karasu’ya geldiğini belirledi. Karasu İlçe Jandarma Komutanlığına Asayiş ve Trafik timlerince araç Tuzla’da durdurularak içinde bulunan Y.D, T.D, M.D, V.D ve B.D isimli beş şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Şahıslardan M.D, T.D ve Y.D., mağdur D.K.’nin cüzdanından 2 bin TL ile Erenler İlçesinde M.B. isimli şahsın da aynı şekilde evine girerek pantolon cebinden 180 TL parayı çaldıklarını itiraf etti.

Gözaltına alınan V.D ve B.D. isimli şahıslar, her iki olaya da karışmadıkları tespit edilmesi üzerine ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, diğer 3 şahıs ise sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.