Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Bektaş, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Özcan Ökten ve Mali Hizmetler Başkan V. Ahmet Kemiksizoğlu'ndan oluşan heyet Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı ile Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu'yu ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Başkan Karakullukçu, konuklarına Arifiye ile ilgili mini bir brifing verdi.

Arifiye'de ki atıl duran resmi binaları ve Neviye İlkokulu arkasındaki 220 Dönümlük araziyi gezdiren Başkan Karakullukçu, bu binaların şuan ihtiyaç duyulan hastane veya klinik binaları olarak değerlendirilebileceğini belirterek; "Arifiye'miz sanayi ve eğitim merkezi olması yanında, Sağlık Meslek Lisesi ile yıllardan beri ülkemize sağlık personeli yetiştiren bir ilçe.  Sakarya Üniversitemizin öğrenci sayısının 100 bini aşması nedeniyle ilimizde kurulacak Sakarya Orhanbey Üniversitesi'nin Teknoloji Fakültesi ilçemizde kurulacak. Burada ve Sakarya Üniversitesi'nde öğrenim görecek öğrencilerimiz için yapılan yurt inşaatımız da bitti. Çok yakında hizmete girecek. 
Arifiye Belediyesi olarak, son yıllarda yaptığımız 3194 Sayılı İmar Kanununun 18'nci madde uygulamaları sonucu ilçemizde planlı imar alanları oluştu. Dolayısıyla vatandaşımızın Arifiye'mize olan ilgili arttı. Bu ilginin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Bu bağlamda, Arifiye'mizde bulunan ve şu an kullanılmayan resmi binaları örneğin Fizik Tedavi Merkezi gibi insanımıza hizmet verecek hale getirebilir miyiz, onun arayışı içerisindeyiz. Sayın Kaymakamımız Adem Yazıcı ile birlikte, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Sayın Hasan Salih Sağlam ve ekibini ilçemize davet ederek bu konuları istişare edelim dedik. Bizleri kırmayıp gelen Sayın Gelen Sekreterimiz ve değerli ekibine çok çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.